Foto: Paun Paunovic/ CROPIX

Vlatka Pokos opet ratuje s ‘ustašama’, pao joj je mrak na oči: ‘Podnijet ću kaznenu prijavu’

Autor: I.G.

Vlatka Pokos otputovala je na odmor u Split, ali tamo ju je dočekao brod koji je na sebi imao oznaku koju je ona procijenila ustaškom. Brod je, naime, na krmi je nosio oznaku 4U, a Vlatka je to interpretirala kao provokaciju, a cijelu je situaciju opisala u objavi na Instagramu:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vlatka Pokos (@vlatkapokos)

“Na splitskoj rivi nalaze se brojni štandovi, koji nude razne izlete brodom a među njima i Udruga malih brodara Splita. Šokantno je vidjeti da se upravo na njihovom brodu nalazi zločinačko, uhato slovo “U”, pod čijom simbolikom su u Drugom svjetskom ratu u Hrvatskoj ubijene desetine tisuća ljudi. Licemjerno pozivaju ljude imenom “4U”, sto bi trebalo značiti “Za tebe/vas”, ali nije jasno uključuje li to crnce, Židove, Rome i sve one koji nisu čistokrvni Arijevci, poput onih koji su osmislili ovaj “divan” marketinški potez?! Koji slavi upravo CRNU boju ustaških zločinaca na svom brodu”, napisala je Vlatka.

‘Podnijet ću kaznenu prijavu’

Izrazila je nadu da će biti primjereno kažnjeni.




“Ja ću osobno podnijeti kaznenu prijavu. Ovu ideologiju mogu si odnijeti iza brda, otkud je dogmizala. Split je simbol otpora fašizmu i ustašluku i ovo je nedopustivo.

Koliko znam, u Hrvatskoj je zabranjeno promoviranje fašističkih, nacističkih i ustaških simbola pa molim odgovarajuće institucije da promptno reagiraju.”, napisala je Vlatka u objavi.




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.