FOTO: Goran Kovacic/Pixsell/ilustracija

Osjetit ćemo zašto veljaču nazivaju ‘prevrtača’: Upaljena upozorenja za dio Hrvatske

Autor: Dnevno.hr/M.P.

Nastavljaju se iznadprosječne temerature, uz sve izraženiju južinu, pri čemu će do petka uz promjenjivu naoblaku i sunčana razdoblja samo ponegdje pasti malo kiše, uglavnom na Jadranu i područjima uz njega, a posvuda oblačnije i kišovitije bit će od vikenda, posebice u nedjelju i ponedjeljak.

Danas će u unutrašnjosti biti neuobičajeno toplo i razmjerno vjetrovito vrijeme. U sjevernim kopnenim krajevima djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, a na Jadranu, Gorskom kotaru, Lici te u unutrašnjosti Dalmacije oblačnije ponegdje i uz većinom malo kiše.

Puhat će umjeren i jak jugozapadni vjetar, na Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura većinom između 13 i 17, na istoku unutrašnjosti ponegdje i do 19 °C.

Foto: DHMZ

Žuti meteoalarmi zbog jakog vjetra

Za četiri regije, osječku, zagrebačku, karlovačku i gospićku regiju upaljen je žuti metoalarm zbog mjestimice jakog i olujnog jugozapadnjaka. “Budite na oprezu zbog  zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom. Mogući su lokalizirani prekidi u aktivnostima na otvorenom”, upozorenje je objavljeno na stranicama DHMZ-a.

Foto: DHMZ

I dalje južina, za vikend kiša s grmljavinom

Sljedećih će dana u unutrašnjosti temperatura zraka još malo porasti, osobito jutarnja. Naoblaka će do petka biti promjenjiva, s malo kiše uglavnom u Gorskom kotaru i Lici. Zatim u subotu naoblačenje, a kiše će biti i u unutrašnjosti Dalmacije. Umjeren do jak jugozapadnjak u petak će prolazno jačati.

I na Jadranu su sunčana razdoblja vjerojatnija do kraja radnog tjedna. Oblačniji će biti sjeverni predjeli gdje povremeno valja računati na slabu kišu. Početkom vikenda porast naoblake, a kiša će zahvatiti većinu krajeva. Jugo u jačanju, a jutra toplija, prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc iz DHMZ-a.

Novi potres probudio ljude kod Siska i Petrinje, neki si dali oduška: ‘Di si radosti’







Autor:Dnevno.hr/M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.