Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Potresne riječi odjeknule u Saboru: ‘Vidio sam redove mrtvih, shvatio sam da je kraj’

Autor: M.P.

Jutro u Saboru počelo je slobodnim iznošenjem stajališta po klubovima zastupnika, prvi je na redu bio Miro Bulj koji je s govornice upozorio na incident sa školskim autobusom, koji se oko 07:30 sati dogodio kod Sinja.

“Počeo je gorjeti autobus koji vozi školsku djecu, već sam govorio u čijem je vlasništvu, taj čovjek me tužio. Županija mu daje koncesiju da prevozi naše učenike, jedva su se djeca izvukla, dok je gorio, autobus sletio je s puta. Nitko nije stradao, svaki tjedan jedan autobus gori”, rekao je Bulj pa dodao da kao gradonačelnik Sinja to ne smije dopustiti.

“Ja ću javno stati ispred tih autobusa koji neće izaći s kolodvora ako nadležne institucije ne odrade posao, ovo nije šala”, upozorio je.

Podsjetimo, jutros je buknuo manji požar u školskom autobusu u mjestu Bajagić kod Sinja, izvijestila je PU splitsko-dalmatinska. “Oko 7:30 u Bajagiću je vozač autobusa koji je prevozio školsku djecu zaustavio je autobus jer je osjetio dim. U autobusu se nalazila grupa djece koji su odmah izašli van, kao i vozač kako bi ugasio manji požar koji je najvjerojatnije izbio na predjelu motora. U jednom trenutku došlo je do samopokretanja praznog zaustavljenog autobusa koji je zadnjim dijelom izašao izvan kolnika. Nema ozlijeđenih u ovom događaju”, priopćila je policija koja će obaviti očevid.

Foto: Saborska TV

Hodžić pročitao potresne riječi preživjelog iz Srebrenice

Ivica Baksa (Klub zastupnika Centra i Nezavisne platforme Sjevera) apelirao je na sve zastupnike da tijekom ovog saziva ostave populizam pos strani, a SDP-ova Ivana Marković vladajuće je optužila za zanemarivanje Dalmacije.

Armin Hodžić (Klub zastupnika nacionalnih manjina) govorio je o Rezoluciji o Srebrenici.

“Negiranje genocida i slavljenje zločinaca preselilo je u državne institucije BiH. Rezolucija o genocidu u Srebenici je simbolička poruka da civilizirani svijet ne zaboravlja, bošnjački narod nikada nije pozivao na revanšizam. Za sve koji negiraju genocid poslušajmo riječi Nedžada Abdića, koji je kao 17-godišnjak preživio streljanje u Srebrenici.




“Išli smo jedan za drugim, oborene glave, osjetio sam nešto što se lijepio za moja stopala, to je bila krv, shvatio sam da je to kraj. Kako sam prilazio, vidio sam redove mrtvih, u tom trenu sam pomislio da ću brzo umrijeti i neću patiti, majka neće saznati kako sam završio”, pročitoa je Hodžić u Saboru. “Ovim govorom slavimo i vjeru u život, one Bošnjake koji i danas žive u Srebrenici”, zaključio je.

Foto: Saborska TV

Zastupnica DP-a: Živjela sam u Afganistanu, ne vjerujem da će se oni tu prilagoditi

Dubravka Lipovac Pehar iz Kluba zastupnika Domovinskog pokreta na početku svog prvog izlaganja zahvalila je braniteljima. “Želimo zadržati stanovništvo u Hrvatskoj. Potrebno je s našim mjerama zadržati stanovništvo. Svjedoci smo velikog broja doseljavanja iz Azije i Afrike, provela sam dvije godine u Afganistanu, upoznala sam kulturu i način života.

To je stanovništvo usporedno s našim, neadekvatno za naše područje, ne bismo trebali svoje tržište rada zamijeniti takvim radnicima, integracija je otežavajuća zbog vjere, kulture. Kada sam bila tamo, prilagodila sam se njihovoj kulturi, nosila sam veo. Možemo li to očekivati od njih, ne vjerujem, ali učinit ćemo sve da ograničimo punjenje tržišta rada takvim stanovništvom. Mi moramo zadržati naše vrijedne radnike, koji su svuda u svijetu priznati i plaćeni”, rekla je.




Srbi likuju zbog rezolucije o genocidu u Srebrenici, mediji vrište: ‘Očitali smo im lekciju’

Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.