Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Danas je norijada u cijeloj Hrvatskoj: Pripremite se na prometni kaos, ZET izdao upozorenje

Autor: M.P.

Maturanti diljem Hrvatske proslavit će zadnji dan nastave. „Dan zagrebačkih maturanata“ održat će se u Parku Bundek, gdje će od 13 do 20 sati biti prigodni glazbeno-scenski program u organizaciji grada. Za one zagrebačke maturante koji će se ranije okupiti na Trgu bana Josipa Jelačića, u 12 sati bit će organizirana povorka do parka Bundek u pratnji nadležnih službi.

Voditelj programa zagrebačke „Norijade” bit će poznati animator Marko Petar Orešković. U bogatom glazbenom programu sudjelovati će izvođači Bore Balboa, Peki, Baks, Hrvoje Turcin TURKDJ, DJ Filip Jurković, Band Kings, Jakša Jordes, DJ Zordan, DJ Vermont i DJ Go Cut.

Povorka će krenuti s Trga bana Josipa Jelačića u 12:00 sati. Trasa dolaska na Bundek s Trga bana Jelačića: Praška – Trg N. Š. Zrinskog – Strossmayerov trg – Tomislavov trg – Mihanovićeva – Miramarska – Ulica grada Vukovara – Hrvatske bratske zajednice (most Slobode) – Damira Tomljanovića-Gavrana – Bundek. U parku Bundek, će također tijekom cijelog programa, dežurati zdravstvene službe, vatrogasci, spasioci, redarska i zaštitarska služba kako bi se osiguralo sigurno i primjereno obilježavanje Dana zagrebačkih maturanata. Nakon završetka programa, radi lakšeg i bržeg povratka mladih svojim domovima, organizirane su pojačane linije javnog gradskog prijevoza.

Upozorenje ZET-a o posebnoj regulaciji prometa

Iz ZET-a javljaju da će od 11 do 13 sati na snazi biti posebna regulacija tramvajskog i autobusnog prometa, zbog obilježavanja Dana zagrebačkih maturanata.

Kolona maturanata sa središnjeg gradskog trga prema Bundeku krenut će u 12 sati te će, ovisno o situaciji na terenu, tijekom prolaska kolone, dolaziti do povremenih zaustavljanja i preusmjeravanja linija. Od 11 do 12 sati bit će obustavljen tramvajski promet preko Trga bana Josipa Jelačića. Linije 1, 6, 11, 13, 14 i 17 prometovat će preko Glavnog kolodvora, a linija 12 Ulicom grada Vukovara.

Oko 12.15 sati slijedi kratkotrajni prekid prometa Mihanovićevom i Vodnikovom ulicom, a oko 12.25 sati očekuje se i kratkotrajni prekid tramvajskog prometa Ulicom grada Vukovara, kod Miramarske (oko 15 minuta, dok kolona ne skrene u Aveniju Hrvatske bratske zajednice).




Od 12.10 do 13 sati očekuje se i preusmjeravanje autobusnih linija koje pripadaju terminalu Glavni kolodvor. Autobusi će voziti prohodnim dionicama, odnosno Ulicom grada Vukovara, Držićevom i Avenijom Dubrovnik do svojih uobičajenih trasa. Za to vrijeme bit će ukinuta autobusna stajališta Lisinski, NSK, Kruge, Bundek, Muzej suvremene umjetnosti-istok i Sopot.

POSEBNA REGULACIJA PROMETA ZBOG DANA MATURANATA

U petak, 24. svibnja, od 11 do 13 sati, u primjeni će biti posebna…




Objavljuje ZET-Zagrebački električni tramvajSrijeda, 22. svibnja 2024.

 

Norijada u gradovima diljem Hrvatske

Split neće imati javnu proslavu norijade, u Dubrovniku će se proslava održati u Parku na Pločama. Organizatori su odlučili da će ovo biti posljednja godina na ovoj lokaciji. Od iduće godine organizaciju proslave preuzima Grad Dubrovnik, a nova lokacija biti će Gospino polje.

Osijek organizira plesanje Quadrille, francuskog dvorskog plesa. Proslava će se održati na glavnom trgu, a sudjelovat će maturanti iz cijele Osječko-baranjske županije. U petak će u podne krenuti ples maturanta u Donjem Miholjcu, Našicama, Valpovu, Belom Manastiru, Đakovu i Osijeku. Ostatak proslave uključuje glazbene nastupe, plesne točke i mnoge druge zabavne aktivnosti.

U Puli će maturanti proslaviti svoj zadnji dan škole na parkiralištu Društvenog centra Rojc. Norijada će se održati u petak, 24. svibnja, a program će trajati od 9 do 14 sati. Maturante će zabavljati Dj Nino.

Varaždin organizira tradicionalnu trodnevnu manifestaciju Maturantika. Proslava će se održati u središnjem gradskom parku, a organizatori najavljuju bogat program s glazbenim izvođačima, sportskim aktivnostima i zabavnim igrama. Točno u podne, maturanti će na Kapucinskom trgu zaplesati kvadrilju i poslati poruke mira. Za plesanje quadrille su ove godine prijavljena 454 maturanta.

Velika drama na zagrebačkom aerodromu: Došlo je do čudnog kvara, neće se uskoro sanirati

Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.