Foto: Bruno Konjevic / Damir Krajac / CROPIX

Na Pantovčaku se aktiviralo klizište: Reagirao Milanovićev ured

Autor: I.G.

Na Pantovčaku se iznova aktiviralo klizište, a Ured predsjednika Republike Hrvatske o svemu je obavijestio nadležne gradske službe. Obavljeni su, piše Dnevnik.hr, prvi stručni izvidi te se očekuje skori početak radova na sanaciji klizišta, poručuju iz Ureda.

Naknadno su se oglasili i iz Grada Zagreba. “Grad Zagreb je u suradnji s Uredom predsjednika RH izradio projektnu dokumentaciju za hitnu sanaciju potpornog zida, odnosno klizišta na samom ulazu u Predsjedničke dvore. S hitnim radovima će se krenuti u ponedjeljak, 11. ožujka 2024. godine. Za sanaciju klizišta unutar ograde u tijeku je provođenje istražnih radova kako bi se definirala veličina zahvata i izrada projekta hitne sanacije novonastalog klizišta. U međuvremenu će se na pukotini postaviti zaštitni najlon kako ne bi došlo do daljnjeg prodiranja vode s površine”, priopćili su.

Hrvatska vojska će sada biti strah i trepet: Anušić pokazao kakva je zvijer stigla

Stari problem

O klizištu na Pantovčaku pisalo se i 2020. godine, prije nego što je tada novoizabrani predsjednik Zoran Milanović uopće stigao na svoje radno mjesto. Tadašnji prvi čovjek Zagreba za krizne situacije nije želio prognozirati može li se vila urušiti, ali rekao je da je sanacija potrebna. “Trebala se brinuti sadašnja predsjednica i budući predsjednik. Neka se pobrinu oni koji se tamo nalaze. Oni imaju ovlasti. Prema tome mogu se pobrinuti o situaciji tamo gdje imaju namjeru stanovati”, rekao je kratko 2020. Pavle Kalinić.




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.