Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Pupovac u tajnosti trlja ruke: Priča se da će baciti ‘bombu’ na poznatog političara

Autor: I.G.

Kako doznaje Hrvatski glasnik, lider SDSS-a Milorad Pupovac navodno se u tajnosti priprema napraviti udar na nositelja zajedničke liste za Europski parlament Valtera Flegu i preferencijalnim glasova otići kao pobjednik u EP.

Naime, jedan poznati hrvatski marketinški stručnjak, dizajner i tvorac pobjedničkih slogova, dobio je zahtjev od Milorada Pupovca za izradom dizajna predizbornih plakata i biloborda i to na više jezika, piše Hrvatski glasnik. Očito se Milorad Pupovac pretvara u trojanca na listi i računajući na glasove svojih suboraca s istoka Hrvatske i Dalmacije, a ovaj puta i na glasove Srba iz urbanih središta koji na izborima redovito svoj glas uvijek daju lijevom i novokomponiranim “progresivnim” listama.

Upotrebljavajući osnovnu matematiku računa da će sada svoju manjinu privući da u beznađu izgubljene ljevice glasove pokloni njemu. Pupovac zasigurno može računati na dvadesetak tisuća glasova predstavnika srpske nacionalne manjine, a time će Flego imati veliki problem u mobilizaciji svog biračkog tijela u Istri, no prava zamka se krije u tome koliko će uopće birača liberalnih i socijaldemokratski opcija izaći na izbore i kome će dati svoj glas.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

‘Kuda Andrej, tuda i ja’

Kako Hrvatski glasnik doznaje od istaknutih članova SDSS-a ovaj Pupovčev potez usuglašen je s Andrejom Plenkovićem te podsjeća na poznatu izreku Jadranke Kosor, ali ovaj put bi glasila: “Kuda Andrej, tuda i ja”.

Ova izjava je nastala na sve većem i glasnijem šuškanju i to iz redova članova HDZ-a i to onih na najvećim položajima, a najbolje ju je danas definirao samozvani kapetan neuspjelog projekta “Rijeke pravde” rekavši “Ja vjerujem da se (AP i Pupovac) bude u krevetu svako jutro jedan pored drugoga”.

Osim toga širi se informacija, piše Hrvatsku glasnik, da će Plenković u Bruxelles povući svoj uži kabinet, ali i ministricu kulture i medija Ninu Obuljen Koržinek.




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.