Foto: Goran Sebelic / CROPIX

Poznat uzrok požara u Medulinu: Netko je bacio molotovljev koktel?

Autor: I.G.

Požar u medulinskoj marini, za koji se smatra da je uzrokovan otvorenim plamenom iz nepoznatog izvora, uništio je 22 plovila i oštetio nekoliko drugih. Incident se dogodio prošle srijede, 15. svibnja, u ranim jutarnjim satima, oko 3:55. Srećom, nije bilo ozlijeđenih.

Policija iz Istarske županije izvijestila je kako je požar započeo na plovilu u vlasništvu 65-godišnjaka, a potom se proširio na ostala plovila. Stručnjaci iz Centra za forenzička ispitivanja Ivan Vučetić iz Zagreba pomogli su u istrazi.

“Policijski službenici jučer su u suradnji s vještacima iz Centra za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić iz Zagreba obavili očevid na brodicama koje su stradale u požaru u Medulinu i utvrdili da je uzrok požara otvoreni plamen nepoznatog izvora.

Foto: Goran Sebelic / CROPIX

Požar se širio po brodovima

Utvrdili su i kako se požar s plovila u vlasništvu 65-godišnjaka proširio dalje na ukupno 22 plovila koja su značajno oštećena, a još nekoliko plovila zadobilo je manja oštećenja”, priopćila je u srijedu Policijska uprava istarska.

Hrvat čeka pregled u bolnici dvije godine: ‘Pozovi se na Beroševu izjavu’

U požaru je nastala materijalna šteta većih razmjera, a policijski službenici nastavljaju istragu i utvrđivanje svih okolnosti nastanka požara”, dodaje policija.




Ipak, neslužbeno se doznaje da se na snimkama u marini vidi kako je na jedno plovilo bačen molotovljev koktel, objavio je portal Danas.hr.




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.