history.info

Novi broj povijesnog časopisa History.info je na kioscima!

Autor: History.info

Pratite nas i na našim stranicama na Facebooku te na Twitteru, te iskoristite ponudu i uzmite godišnju pretplatu za manje od 100 kuna!

Novi broj povijesnog dvomjesečnika History.info stigao je u prodaju. U njemu možete pročitati o zanimljivim temama iz svjetske i hrvatske povijesti uz više od 300 slika, grafika i zemljovida, kao i brojne rubrike poput dvorci i utvrde, zanimljivosti, nepoznato o poznatome, mitolov, povjestice – vijesti iz povijesti, fotokutak, vojna povijest, alternativna povijest i vremeplov.

Tema jedanaestog broja časopisa je Srebrenički marš smrti, očajnički pokušaj proboja snaga Armija BiH iz srpskog obruča oko Srebrenice, mjesto najvećeg zločina u europskoj povijesti nakon poraća Drugog svjetskog rata. O junačkoj ali istovremeno tragičnoj povijesti susjedne nam države svjedoči i životna priča velike bosanske kraljice Katarine Kosače Kotromanić. Iz povijesti Lijepe naše pročitajte o Mirku i Stjepanu Seljanu, velikim istraživačima koje je životni put iz rodnog Karlovca odveo u udaljene krajeve poput drevnog etiopskog carstva i prašuma Amazone, te o uključenju Hrvatske u Kraljevinu SHS.

Iz svjetske povijesti donosimo vam priču o australskom odmetniku Nedu Kellyju, kontroverznoj osobi koju neki smatraju običnim banditom, a drugi borcem protiv korumpiranih kolonijalnih vlasti. Usto smo pripremili članak o legendarnom željeznom kancelaru Ottu von Bismarcku i tome kako je on postavio temelje moderne socijalne države. U 2. nastavku serijala o EU tema su ugovori i organizacije iz kojih je izrasla ta složena naddržavna organizacija.

Za ljubitelje povijesti starog vijeka priredili smo članke o fascinantnoj civilizaciji Hetita u Maloj Aziji, poznatih kovača, trgovaca, ratnika i graditelja te suparnika drevnih Egipćana. Svi znaju za pojam Svjetsko čudo, ali malo tko bi ih znao nabrojati. Stoga pročitajte o tome kako je nastao taj koncept i tko je izradio prvi popis Sedam svjetskih čuda.

Iz događaja koji su se dogodili ovog dvomjesečja čitajte o sljedećim temama:

  • hrvatski banovi
  • arapsko-izraelski ratovi
  • važni događaji iz povijesti Križarskih ratova
  • Meksička avantura Napoleona III.
  • znamenite vladarice stare Europe.

Pratite nas i na našim stranicama na Facebooku te na Twitteru, te iskoristite ponudu i uzmite godišnju pretplatu za manje od 100 kuna! Pretplatiti se možete na dva načina:

  • na telefon 01/5566-611
  • na mail: [email protected] (poslati ime i prezime, adresu, OIB, broj telefona i broj izdanja na koji se želite pretplatiti)

Nadamo se da ćete uživati u čitanju novog broja History.info!




History-Issue11-COVER-WEB

Autor:History.info
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.