Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Evo što se sve događalo sinoć u Zagrebu: U potjeri ozlijedio i policajce, znaju o kome je riječ

Autor: Dnevno.hr/M.P.

PU zagrebačka objavila je sve detalje jučerašnje filmske potjere u Zagrebu, u kojoj je sudjelovao velik broj policijskih vozila, koja su jurila za Fordom bez registracijskih oznaka.

Kako navode iz policije, oko 21.45 sati u Novom Jelkovcu, nakon što su policijski službenici radi provjere njegova identiteta pristupili vozaču osobnog automobila marke Ford bez registarskih oznaka, on se tim vozilom dao u bijeg od naselja Jelkovec i dalje preko Zagrebačke obilaznice, odnosno autoceste A3, u smjeru zapada, odakle se s čvora kod Jankomira uključio u promet Ljubljanskom i Zagrebačkom avenijom u smjeru istoka.

Velikom brzinom je prošao kroz više raskrižja unatoč crvenim svjetlima za njegov smjer kretanja i cijelo se vrijeme oglušivao o svjetlosna i zvučna upozorenja i naredbe policijskih službenika.

Policija ga svladala, riječ je o već poznatom 27-godišnjaku

Zatim je dolaskom do križanja Zagrebačke avenije i Ulice Roberta Frangeša Mihanovića vozilom sletio s kolnika, nakon čega su radi svladavanja samovoljnog udaljavanja, odnosno njegova daljnjeg bijega, policijski službenici prema njemu uporabili sredstva prisile -tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje- te utvrdili da se radi o 27-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je već ranije evidentiran za određene prekršaje i kaznena djela.

Tijekom potjere, osumnjičeni je svojim vozilom udario u dva policijska vozila, i to na Jarunskoj ulici te križanju Zagrebačke avenije i Hrvatskog sokola, pri čemu su lakše ozlijeđena dva policijska službenika iz vozila u Jarunskoj ulici.

Lakšu tjelesnu ozljedu zadobio je i osumnjičenik, a priveden je u službene prostorije policije te se kriminalističko istraživanje nastavlja.




Autor:Dnevno.hr/M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.