Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Sinu koji je vlastitog oca izbo do smrti mjesec dana zatvora: ‘Dugo su ga oživljavali’

Autor: I.G.

Denis K. (38) iz Donjega Kneginca, koji je nožem ubio svog oca (64) i ranio majku (61), završio je u istražnom zatvoru, u kojem će provesti najmanje mjesec dana.

Sudac istrage Županijskog suda u Varaždinu pritvorio ga je kako ne bi mogao utjecati na svjedokinju, svoju majku, s kojom živi u zajedničkom domaćinstvu, te kako ne bi mogao ponoviti kazneno djelo. Kako neslužbeno doznajemo, on nije osuđivan, no način na koji je počinio zločin ukazuju, stav je suca istrage, da postoji opasnost da bi mogao ponoviti kazneno djelo.

Državno odvjetništvo tereti ga za teško ubojstvo (ubio je blisku osobu) i za nanošenje lakših tjelesnih ozljeda. Kako je izvijestila varaždinska policija, on je u utorak oko 17.25 sati u kući u Donjem Knegincu nožem ozlijedio oca nanijevši mu ubodne rane te majku nanijevši joj rezne rane po ruci.

Motiv napada za sada nije utvrđen i istražitelji će ga u daljnjoj fazi nastojati utvrditi. Neslužbeno doznajemo i da se osumnjičeni psihijatrijski liječi pa će se tijekom istrage utvrditi zbog čega, je li to moglo utjecati na njegovo ponašanje i je li ikako povezano s njegovim napadom na roditelje.

Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

‘Bili su stvarno super susjedi’

“Bili su stvarno super susjedi, gospođa je u toplicama službenica, a tata mu je bio u mirovini, radio je u Njemačkoj i imao je nekih problema sa srcem. Imaju još jednog, mlađeg sina, koji je oženjen i ima dvoje djece. Sin radi negdje vani, ali je došao čim je čuo”, rekla je njihova susjeda.

Druga je vidjela dolazak Hitne pomoći:

“Dugo su ga oživljavali, no nisu ga uspjeli spasiti. Vidjeli smo i susjedu dok je ulazila u vozilo Hitne pomoći. Imala je zamotane ruke i kažu da nije teško ozlijeđena. Njega su odveli u lisicama”, rekla je susjeda. Rekla je i da je Denis umalo preminuo od trovanja plinom, što je ostavilo posljedice na njega.




Uhićen vozač kamiona koji je pregazio curicu: Policija objavila strašne detalje

“Govorili su da radi kod kuće, a sad što, mi ne znamo niti smo pitali. Nikad nismo čuli da bi bio nasilan niti je kod njih ikad prije dolazila policija. A što mu se dogodilo da to učini, možemo samo nagađati “, izjavila je susjeda u utorak za 24sata.




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.