Foto: Damir Krajac / CROPIX

Uhićen vozač kamiona koji je pregazio curicu: Policija objavila strašne detalje

Autor: N.K

Policija je objavila kako je došlo do nesreće u kojoj je u utorak u Dugom Selu poginula djevojčica nakon što je na nju naletio kamion.

Iz policije kažu kako je 27-godišnji vozač uhićen i preda pritvorskom nadzorniku.

Do nesreće je došlo nakon što se vozač nije uvjerio da može skrenuti desno, odnosno da nema pješaka.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Kotačima zahvatio dijete

Priopćenje policije prenosimo u nastavku.

“Jučer, 21. svibnja oko 12.05 sati u Rugvičkoj ulici u Dugom Selu, 27-godišnjak je upravljao teretnim automobilom marke Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka te prilikom skretanja u desno na kolnik ulice II. savski odvojak, bez da se prije započinjanja navedene radnje uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili njihovu imovinu”, piše policija.

Dodaju da je skretao “ne vodeći pritom računa o smjeru i položaju svog vozila u odnosu na pješaka s njegove desne strane”. “Kotačima vozila zahvatio je pješaka-dijete koje je pješice prelazilo kolnik navedenog odvojka u smjeru jugoistoka, pri tome dolazeći vozaču s njegove desne strane, krećući se prethodno nogostupom. U prometnoj nesreći dijete je smrtno stradalo”, piše policija.

Masovna uhićenja diljem Hrvatske: Desetorka dilala marihuanu, među njima navodno i poznato lice




Vozač je uhićen

“Na mjestu događaja pod vodstvom zamjenika Općinskog kaznenog državnog odvjetništva u Zagrebu obavljen je očevid prometne nesreće, a promet Rugvičkom ulicom od I. savskog odvojka do II. savskog odvojka bio je obustavljen od 12.15 do 15.35 sati.

Vozač teretnog automobila je uhićen te će nakon provedenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku dok će kaznena prijava protiv istog biti dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu”, dodaje se.




Policijska uprava zagrebačka još jednom poziva vozače i sve ostale sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih pravila kako bi se povećala ukupna razina sigurnosti u cestovnom prometu.

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.