AP Photo/Thanassis Stavrakis/Guliver Image

Mijatović konačno objasnio Srbima zašto je Hrvatska ispred Srbije u nogometu

Autor: Dnevno.hr/P.V.

Nogometna reprezentacija Hrvatske oduvijek je ispred Srbije, a to se našim susjedima baš i ne sviđa. Zapravo, inzistiraju na nekom rezultatu, ali ih baš i ne ide zadnjih godina, desetljeća, pa se traže uzroci…

Odgovor im je pokušao dati Predrag Mijatović koji je naveo tri razloga zašto je Hrvatska ispred Srbije u nogometu.

“Kad pričam s Lukom Modrićem i sa drugim igračima, vidim da su u samom startu u pogledu nacionalnog odnosa ispred nas ostalih na Balkanu. Pokušavam shvatiti zašto je to tako. I onda se sjetim moje generacije”, započeo je priču i dodaje:

Disciplina kao preduvjet

“Ja sam bio Jugosloven, a onda Srbin i Crnogorac. Hrvati su se tad odvojili od Jugoslavije, a moja generacija je ostala Srbija i Crn a Gora. Mo smo još uvijek imali himnu Hej Sloveni, a Hrvati su imali himnu koju su od starta pjevali i držali ruku na grudima”, rekao je Mijatović na Vivaldi forumu, a prenio je Magazin biznis.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Potom je nastavio.

“Druga stvar, mislim da su Hrvati discipliniraniji od nas, a možda i poslušniji. To govorim iz iskustva. Na primjer, reprezentacija Jugoslavije koja je igrala u Čileu 1987. godine, okosnicu su činili Hrvati, tada kao Jugosloveni, Prosinečki, Boban, Šuker, Pavličić, Štimac, Jarni, izbornik Mirko Jozić. I oni su slušali. Jozić mene zamijeni i ja sam nervozan, pa mu mašem, komentiram mu. Kad zamijeni Bobana, Prosinečkog ili Jarnija, oni ne prave problem. To je ta disciplina koju mi nismo imali.”

Talijani Zrinjski proglasili ustašama: ‘Kockice su nacionalizam’, iz Mostara žestoko odgovorili




Naveo je i treći razlog…

“Postoji i treći razlog, iako mislim da smo tu slični. Talent. I mi smo talentirana nacija. Ovo je područje talenta ne samo u nogometu, već i u drugim sportovima. Ali od talenta do nekog vrhunskog rezultata moraju voditi disciplina i osjećaj nacionalnog ponosa i pripadnosti”, zaključio je Mijatović.




Je li pogodio u “sridu”, slažete li se ?

Autor:Dnevno.hr/P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.