Foto: GuliverImage

Đoković pobjesnio, žestoko ga isprovocirao sudac: ‘Radiš li to za svakog tako’?

Autor: Ivor Krapac

U napetom finalu Wimbledona protiv Carlosa Alcaraza, u borbi za svoj ukupno osmi naslov na londonskom Grand Slam turniru, Novak Đoković pokazao je dio svojeg zapaljivog karaktera u reakcijama prema publici koja nije bila na njegovoj strani, u obraćanju prema svojem ‘boksu’ u kojem je i Goran Ivanišević, ali i u odnosu prema Fergusu Murphyju, iskusnom irskom sucu u stolcu.

Iako je na ATP Touru i na Grand Slam razini već dugo poznat, Murphy je tek danas dobio priliku imati glavnu sudačku riječ u muškom finalu Wimbledona, a Đokovića je isprovocirao više puta, između ostalog, i dajući mu opomenu zbog prekoračenja vremena prije nego je servirao u ‘tie-breaku’ drugog seta.

To nije sjelo lako velikom srpskom igraču, a žustru reakciju imao je nešto kasnije, u trećem setu, u trenucima u kojima mu je meč bježao iz ruku.

I u toj situaciji radilo se o vremenu koje Đoković uzima prije servisa, a tada se pobunio da se sat koji mjeri prekoračenje vremena pokreće prerano, bez mogućnosti da uzme i ručnik za brisanje prije nego krene mjerenje dopuštenih 25 sekundi prije servisa.

‘Radiš li to za svakog tako?’, zapitao je 36-godišnji Beograđanin irskog suca u ovoj raspravi, a kako je to izgledalo, pogledajte – ovdje.

 




Inače, Đoković i Murphy imaju i ranija iskustva, a jedno od njih je u najavi ovog finala približio The Irish Times, prisjećajući se kako je irski sudac u stolcu Beograđanina jedanput već razbjesnio zbog opomene nakon prekoračenja vremena za servis.

Dogodilo se to 2016. na ATP Finalu u Londonu, na završnom turniru teniske sezone, kada je Đoković igrao protiv Belgijca Davida Goffina, a Fergus Murphy ga je u jednom trenutku ‘presjekao’ opomenom zbog odugovlačenja.

“Nema pojma o ovoj igri”, žalio se Đoković na irskog suca nedugo nakon te situacije, a sada se s Murphyjem ‘zakačio’ ponovno, ovog puta u finalu Wimbledona…

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.