Screenshot: Instagram/Novak Đoković (djokernole)

SRPSKI PORTALI RASPISALI SE O ĐOKOVIĆU: Muči ga rijetka bolest, ‘ovo mu je skoro uništilo karijeru’

Autor: I.K.

Novak Đoković uskoro će ponovno biti u akciji na teniskom terenu. Igrat će na Australian Openu koji počinje za manje od dva tjedna, a nastup na prvom Grand Slam turniru sezone događa se s posebnom dozvolom da smije igrati iako nije cijepljen protiv koronavirusa.

U Đokovićevom slučaju, došlo je do iznimke od pravila da na Australian Openu ove godine smiju igrati samo cijepljeni tenisači i tenisačice. Kako su objavili vodeći ljudi turnira, takva odluka donesena je na temelju mišljenja koje su dali neovisni liječnici, a pitanje zbog čega je Đoković točno dobio zeleno svjetlo stiglo je s informacijama koje su objavili portali u Srbiji.

Kako donosi Kurir, što je prenio i Telegraf, u Đokovićevom slučaju je za dobivanje dozvole da smije igrati presudna bila celijakija. Riječ je o bolesti zbog koje tijelo ne tolerira gluten, što je prvog tenisača svijeta svojedobno nagnalo na promjenu prehrane, nakon čega je njegova karijera dobila veliki uzlet.

Stručnjaci dali mišljenje

Po informacijama Kurira, znanstvenici s Cambridgea su u Đokovićevom slučaju iznijeli stav da bi cjepivo moglo dovesti do komplikacija s obzirom na poremećaj koji ima. Problem je svojedobno bio vrlo ozbiljan, prije promjene prehrane i uspona na svjetski teniski vrh.

‘Ta bolest mu je skoro uništila karijeru’, objavio je Kurir.

Potraga za povijesnim uspjehom

Australian Open počinje 17. siječnja, a Đoković će na njemu pokušati doći do sveukupno 21. naslova u karijeri na Grand Slam turnirima. Time bi stigao korak ispred Rogera Federera i Rafaela Nadala, svojih velikih rivala, s kojima je sada izjednačen na prvom mjestu vječne ljestvice vlasnika titula na Grand Slam razini.

Sjajni Srbin će uskoro u Melbourneu biti u prilici doći do četvrtog uzastopnog naslova na Australian Openu, a sveukupno jubilarnog 10. u karijeri na prvom Grand Slam turniru sezone.




Autor:I.K.