Andrew Parsons/Images/Guliver Image

Slavni nogometaš nije se odvajao od boce, a ljudi ga još zaustavljaju: ‘Postao sam nacionalno blago’

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Njegova priča odjeknula je nedavno u Engleskoj dok je o teškoj borbi s ovisnošću pisao Daily Mail, a kroz godine, slavni bivši engleski reprezentativac Paul Gascoigne se ne uspijeva do kraja odvojiti od svojeg najozbiljnijeg poroka, pijenja alkohola, što je utjecalo i na njegovo zdravlje.

Od boce se nije odvajao, a to je na velikog majstora s loptom utjecalo i financijski. Izvještaji govore da je u vjetar bacio oko 20 milijuna britanskih funti, zarađenih tijekom karijere, što je u sadašnjoj protuvrijednosti oko 23 milijuna eura, a na površini se pokušao zadržati na različite načine, s brojnim metodama odvikavanja od ovisnosti.

Sedam puta se podvrgavao terapijama za odvikavanje, a bilo je i baš dramatičnih situacija kao kada je 2014. godine završio u bolnici jer je bio u teškom stanju nakon što se satima odao piću. Terapije za odvikavanje i teško odmicanje od boce doveli su do toga da jako puno potroši nakon završetka igranja, a u priči koju je nedavno imao Daily Mail, ističu se Gascoigneove riječi da je za njega borba s ovisnošću svakodnevna stvar.

Podrška navijača mu puno znači

Gascoigne i dalje prolazi veliku dramu zbog svojeg poroka, ali kroz godine, kroz sve teškoće s kojima se suočava, puno mu znači podrška navijača koji ne zaboravljaju što je radio na terenu. Od završetka karijere je prošlo već 20 godina, a koliko god može s teškom borbom koju vodi, slavni bivši engleski reprezentativac nastoji ostati ‘unutra’, blizu drugima, kao što je najavio nedavnim riječima da planira biti uz Tysona Furyja dok će se boriti za svjetski naslov protiv Oleksandra Usika.




Taj plan je u međuvremenu odgođen zbog ozljede britanskog boksača, čekat će neku drugu priliku nakon što se Fury oporavi, a Gascoigneu ostaju svakodnevna druženja i susreti s navijačima, koji se sjećaju njegovih najupečatljivijih poteza s terena. Bude tu i razgovora, i podsjetnika na slavne dane.

“Često od mene traže da s njima napravim ‘selfie’, a često me pitaju je li se sjećam gola Škotskoj s Eura 1996. godine. Pa naravno da se sjećam, ja sam ga zabio”, rekao je Gascoigne u golu Škotima koji je bio baš poseban u pobjedi Engleza s 2:0 na londonskom Wembleyju, a možete ga pogledati – OVDJE.

‘Postao sam nacionalno blago’

“Često govorim Katie, svojoj agentici, da sam sada postao nacionalno blago. Danas ne gledam nogomet na televiziji toliko puno jer mi igra baš nedostaje. Ne mogu gledati utakmicu kao što je bila ona polufinalna na Euru ’96., kada sam protiv Nijemaca skoro zabio za pobjedu, bio sam koji centimetar od postizanja gola, to jednostavno ne mogu gledati”, pričao je slavni bivši engleski reprezentativac poznat po nadimku ‘Gazza’.

“Dolaze mi u glavu te glupe misli, vraćam se u prošlost, to bude noćna mora pa se trudim ne misliti previše o tome, ne razbijati glavu onime što je iza mene. S time za mene počinju i nevolje”, dodao je slavni Englez, kojem je polufinale Eura na domaćem terenu na Wembleyju donijelo bolni udarac nakon što su Nijemci prošli u finale u raspucavanju s 11 metara, a kasnije su uzeli i naslov prvaka Europe.

Za slavnog ‘Gazzu’, karijera u reprezentaciji trajala je od 1988. do ’98., s 57 odigranih utakmica i 10 zabijenih golova, a u klupskoj karijeri, osim igranja u Engleskoj, pamte se i njegovi nastupi u dresu rimskog Lazija te u Rangersu iz Glasgowa. Bilo je to na vrhuncu njegove karijere, a nakon što je nogometu rekao zbogom, ovog majstora s loptom uhvatila je drugačija borba, ona s ovisnošću, koju je baš teško dobiti koliko god se trudio.

Zlatni vaterpolisti se vratili u Hrvatsku: Dočekalo ih stotinjak navijača i iznenađenje

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.