Foto: Emica Elvedji / CROPIX

Odrastao i igrao za Hrvatsku, a onda šokirao kada je odlučio igrati za Srbiju

Autor: I.L.

Rijetko pa gotovo nikako možemo vidjeti da netko zamjeni hrvatski dres sa srpskim, a baš je to napravio rukometaš iz Rijeke Stefan Vulić još 2017. Karijeru je počeo u Poreču, a ljubitelji rukometa ga pamte po tome da je kao igrač Zagreba 2015. godine zabio najljepši gol u rukometnoj Ligi prvaka.

Danas ima 32 godine, nastupa u Rumunjskoj gdje ima dugogodišnji ugovor sa ekipom CS Minaur, a već dugo nije dio srpske reprezentacije koja je nedavno doživjela debakl ne plasiravši se na Svjetsko prvenstvo.

“Kažu da sam sam iz Rijeke, pa da malo pojasnim. Otac i majka su rođeni u Srbiji. Otac se profesionalno bavio rukometom, počeo je svoju karijeru u Zrenjaninu točnije u Proleteru te su 1985. godine otišli u Umag, otac je igrao za Istraturist, majka je pronašla posao i odlučili su ostati tamo gdje su još uvijek” pričao je 2017.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Dobar igrač

Objasnio je zašto Srbija iako je igrao za mlade ekipe u Hrvatske: “Presudila je želja za napredovanjem, dokazivanjem i nastupom na velikim natjecanjima. To je samo pomoglo da se odlučim za Srbiju.”

Zanimljivo, debitirao je za Srbiju na Europskom prvenstvu u Splitu baš protiv naše reprezentacije. Hrvatska je dobila 33:22. Za Srbiju je skupio 60 nastupa uz 33 postignuta gola.

Za Hrvatsku je igrao i na Meditaranskim igrama 2013. godine, ali iako je bio član Zagreba tadašnji izbornici nisu ga vidjeli kao dio ekipe pa je iskoristio mogućnost da zaigra za Srbiju.

Pogledajte kaos turskih navijača u Berlinu: Ovo otvara brojna pitanja o osiguranju uoči Eura







Autor:I.L.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.