Foto: Josko Ponos/CROPIX

Nikola Karabatić odabrao najbolje u povijesti rukometa, bilo je mjesta i za Hrvate

Autor: GIŠ

Odlaskom legendarnog Nikole Karabatića u igračku mirovinu na kraju ove sezone, na jedan način završit će jedna era u rukometu, koju je obilježio i francuski reprezentativac hrvatskih korijena.

Karabatić je u svojoj dugačkoj karijeri, koja je započela još tamo sad već davne 2000. godine, osvojio sve što je mogao kao rukometaš na osobnom, klupskom i reprezentativnom planu, a u mirovinu odlazi kao istinski velikan sporta.

Svoj posljednji nastup na velikom natjecanju Nikola će imati u svojoj Francuskoj na Olimpijskim igrama u Parizu, nakon kojih će zbogom rukometu u koji je ušao još kao maleni dječak sa šest godina.

Ima i Hrvata




Nikola Karabatića je povodom svojeg posljednjeg plesa dao je intervju za El Mundo Deportivo, a jedno od pitanja odnosilo se i na najbolje rukometaše u povijesti.

“Teško mi je reći samo jedno ime, živio sam i igrao u puno rukometnih era tako da ne mogu izdvojiti samo jedno ime”, rekao je Nikola, a onda naveo one za koje on misli da su najbolji u povijesti rukometa.

“Jedan od mojih idola, kojeg sam obožavao gledati dok sam bio mali, uvijek je bio Stefan Lövgren, ali ima tu još puno igrača. Enric Masip, Patrik Ćavar, Jackson Richardson, Ivano Balić, Mikkel Hansen, Thierry Omeyer, Arpad Šterbik, Olafur Stefansson, Petar Metličić i Magnus Wislander”, odabir je ovog velikog rukometaša.




Za Ruse je Mirko bio noćna mora: ‘Uništavao’ ih je kao nitko, a jedna druga stvar se pamti

Autor:GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.