AP Photo/Manu Fernandez / Guliver Image

Rekord koji stoji u Realovim knjigama već 58 godina može srušiti samo Luka Modrić

Autor: I.L.

Puno zanimljivih stvari događa se oko Reala uoči finala Lige prvaka protiv Dortmunda. Toni Kroos senzacionalno je objavio kraj karijere. Preciznije, nakon Eura u Njemačkoj, a Nacho koji je trebao put SAD-a čini se ostaje.

Međutim, jedno je sigurno za navijače Reala. Luka Modrić ostaje u klubu. Legendaran status među navijačima mogao bi nadograditi u listopadu 2024. godine. Naime, Modrić bi tada mogao postati najstariji igrač koji je ikad nastupio za Real.

Prestigao bi ni više ni manje nego jednog od najboljih ikada Ferenca Puškaša. On je s 39 godina i 36 dana, protiv Betisa u španjolskom kupu. Modrić će 39. rođendan proslaviti 9. rujna.

AP Photo/Alberto Saiz / Guliver Image

Ikona kluba

Marca, najčitaniji španjolski sportski medij, navodi ove podatke te ističe kako je Puškaševa i Modrićeva dugovječnost impresivna zato što je riječ o igračima, a ne golmanima, “koji su manje podložni ozljedama” od igrača na terenu.

Ipak, Modrić ima dvije Lige prvaka više kao i Zlatnu loptu no Puskas je prije svega bio strijelac za razliku od Modrića. Modrić je s Realom osvojio sve što je mogao. Između ostalog, pet europskih, četiri španjolske titule i dva Kupa kralja.

Tijekom aktualne sezone je većinom bio rezerva, ali sa značajnim doprinosom u pohodu do osvajanja La Lige te do finala Lige prvaka, u kojem će 1. lipnja igrati protiv Borussije Dortmund. Osvojili Ligu prvaka zajedno s Kroosom,Nachom i Carvajalom postat će prvi nogometaš ikada sa šest Ligi prvaka.

Gol legendarnog vatrenog kojem se navijači i danas dive: ‘Toliko dobar da je golman zapljeskao’







Autor:I.L.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.