Screenshot/YouTube

Potukao se s Đokovićem, a zbog prostitutke je završio iza rešetaka

Autor: Dnevno.hr/K.I.

Osebujni Latvijac Ernests Gulbis odlučio je okončati svoju tenisku karijeru. Ovaj 35-godišnjak, koji je nosio nadimak ‘Lord’ bio je svojevremeno veliki talent, puno je obećavao, ali se nije u potpunosti postvetio tenisu i druge su mu stvari bile važnije.

Uz njegovo se ime vezuju brojni skandali i kontroverze, a nerijetko se uz njegovo ime spominje izraz ‘potraćeni talent’. Jer mnogi su mišljenja da je zapravo Gulbis tijekom karijere imao rezultate koji nisu bili sukladni njegovom talentu.

Ustat će zapamćen kao tenisač koji je svojevremeno trenirao uz bok najboljeg tenisača svijeta Novaka Đokovića u Akademiji Nikole Pilića, kao igrač koji je mrzio srpskog tenisača i s njim se potukao, a u njegovoj se biografiji ističu i odlazak u zatvor zbog uživanja marihuane i u uslugama prostitutki. Gulbis je na vrhuncu teniske karijere u lipnju 2014. godine bio deseti tenisač svijeta. Ukupno je osvojio šest ATP naslova, a na Grand Slamovima mu je najdalji domet polufinale Roland Garrosa iz 2014. godine.




Iz bogate obitelji

Rođen je Gulbis u veoma imućnoj obitelji, trećoj najbogatijoj u Latviji. Njegov otac Ainars je uspješni biznismen, a njegova majkka Milena Gulbe-Kavace je kazališna glumica. Njegova baka Uldis Pucitis bila je popularna glumica i direktorica.

Od malih je nogu Ernests imao sve preduvjete za uspjeh, a ime je dobio po velikanu Ernestu Hemingwayu. Tenisom se Gulbis počeo baviti kao petogodišnjak, a u Pilićevu je akademiju stigao kao 12-godišnjak. Tamo se potukao s Novakom Đokovićem, a cijelu je priču svojevremeno otkrio još jedan polaznik Akademije Rumunj Cosmin Georgescu.

“Sve je krenulo naopako kada je stigao Latvijac Gulbis. On i Đoković su bili potpuno različiti karakteri. Nisi ih mogao udaljiti od terena ni nakon šest, sedam sati treninga, ali po sevemu drugome su bili potpuno različiti. Često bili u sukobu. Lomili su rekete, svađali se i stalno su se tukli. Kako su obojica bili jako ambiciozni i ponosni, svađe su često rješavali fizičkim obračunom”, izjavio je svojevremeno Georgescu.




Nije volio Đokovića, Rafu i Federera

Sam Gulbis nije skrivao netrpeljivost prema Đokoviću ni u zrelim igračkim godinama. “Postoji nekoliko igrača koje ne volim. Ne volim Novaka iako se znamo otkako smo imali 12 godina i otkad smo bili djeca. Promijenio se nakon prvog velikog trijumfa i gleda nas drugačije. Vidim mu to u očima. Ne volim takve ljude, volim osobe s jakom osobnošću koje se ne mijenjaju zbog uspjeha ili zaređenog novca”, rekao je Gulbis svojevremeno.

Nije bio Đoković jedini od velikana koje Latvijac ne voli. Slično je i s Rafaelom Nadalom, Rogerom Federerom i Andyjem Murrayjem. “Oni su dosadni. Poštujem ih i svaka im čast, ali fali malo više vatre. Poslije meča oni suparniku kažu: ‘Bio si dobar, ali ja sam bio malo bolji. To je sr**e. Ja bih im rekao: ‘Razbio sam te, bio si gori od mene’. To je stav kakav mi nedostaje u tenisu.”

Jednom prilikom iskazao je žaljenje tijekom nastupa na turniru u Rotterdamu jer tenisači nisu smjeli konzumirati marihuanu koja je tamo legalizirana, a drugom prilikom završio je u zatvoru dok je bio u Švedskoj zbog – prostitutke.

Promjena u razmišljanju

“Kada upoznam djevojku ne pitam je čime se bavi, je li frizerka ili nešto slično. Ponekad ni one mene ne pitaju. Znam reći da sam glazbenik ili tako nešto. A tom jednom prilikom je došla policija i odvela me u zatvor gdje sam proveo noć. Uznemiren sam zbog vlasgti u Švedskoj, ali bilo je i zabavno. Svatko mora po jednom u zatvor”, izjavio je Gulbis.

A svojevremeno je izjavljivao i da mu ne trebaju djevojke jer su one samo obveza. Ali očito se na kraju ipak predomislio jer se 2017. godine oženio lijepom Tamarom s kojom ima djevojčicu. “Za čovjeka je ipak najvažnije da pronađe pravu ljubav, partnera ili partnericu do kraja života”, zaključio je Gulbis.

Čuveni hrvatski sportaš je bankrotirao, prodavao je medalje da preživi, a i za stan su ga prevarili

Autor:Dnevno.hr/K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.