Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Ovaj čovjek je bio totalno izgubljen na terenu: Hrvatski Real u drami lupio šamar ‘pratiteljima’

Autor: Andrija Kačić Karlin

Dinamo je uzeo sve. I prvenstvo i Kup. U oba slučaja najveći konkurent mu je bila Rijeka, u oba slučaja i „mušterija„. U uzvratnoj finalnoj utakmici Kupa (u prvoj je bilo 0-0) Dinamo je pobijedio s 3-0 pogocima Sučića i Baturine u prvome poluvremenu i Bulata pred kraj utakmice. Dinamov trijumf je neosporno zaslužen, makar i Rijeka ima za čime žaliti. Što samo svjedoči da smo imali baš zanimljiv finale…

Ipak, bilo je stvari koje ne možemo nazvati zanimljivima, nego i nepoželjnima. Sudac Jakov Titlić djelovao je izgubljeno i rasuto, procjena prekršaja bila mu je smiješna, autoritet narušen, što je izazvalo nervozu. Napose kod domaćina. Srećom, njegove odluke nisu direktno utjecale na pobjednika, ali gledati takvo suđenje u finalu Kupa je žalosno.

Rijeka je u utakmicu ušla puna samopouzdanja i agresije. I u prvih 25 minuta bila apsolutno bolja, zapravo i dominantna. Samo, Dinamo na vratima ima sjajnog Nevistića kojeg malo tko smatra toliko zaslužnim za trijumf u prvenstvu, a jest, ai sada je bio na razini vrhunskog golmana. I posve je zaslužan i za ovaj Dinamov uspjeh, baš kao i strijelci golova. On im je praktički omogućio da determiniraju utakmicu.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Rijeka krenula silovito, ali…

Dakle, nakon što je Nevistić pohvatao sve pokušaje Rijeke konačno je i Dinamo krenuo prema naprijed. Rijeka, zacijelo opuštena zbog svoje bolje igre nije ozbiljno shvatila Dinamov napadački red. Jednom loptom Petković je izbacio kompletnu obranu domaćina i na vrhu proigrao Hoxhu. Potom je uslijedilo nesebično dodavanje prema bolje postavljenom Sučiću i Rijeka je klekla.

Zbog pravila gola u gostima već tada je mnogo toga bilo jasno. Rijeka se od tog šoka nije oporavila, a briljirao je potom Petković koji je lažnjacima bacao na pod vratara Zlomislića, asistirao Sučiću da uputi loptu prema praznom golu, čak ni to nije bilo iskorišteno.

Da bi nešto kasnije na otvorenu scenu stupio Baturina. Njegov pogodak s dvadesetak metara bio je direktna rana u srca navijača Rijeke. Velimo, Rijeka zaista nije loše, naprotiv odlično je ušla u dvoboj s Dinamom, a golove je primala nakon svojih promašaja. Zapravo, Dinamo je u ovoj utakmici nalikovao na kobru koja je svaki potez svoje žrtve kažnjavala ugrizom.

Dalić neočekivano prozvao Livaju, evo što je povod za ovakvu reakciju




Nervoza je bila velika

I tako izgrižena Rijeka dala je sve od sebe da u nastavku barem nešto zakuha. Nervoza je bila velika, sudac se nije snalazio, prekršaji su se nizali s obje strane, a sudac Titlić je tražio izgubljeno poštovanje kod igrača koji ga nisu shvaćali ozbiljno.

U zadnjim minutama za Dinamo je poentirao i Bulat za najprije 3-0, da bi poraz Rijeke malčice ublažio Fruk, krasnim pogotkom iz slobodnog udarca. I eto, nikad slabiji Dinamo došao je do jedne od najuspješnije sezone u bogatoj klupskoj povijesti. U Europi se ostalo dugo, unatoč brojnih šokantnih rezultata, a i u prvenstvu brojni su šokovi zamijenjeni efikasnim partijama u nastavku sezone. Sergej Jakirović, trener koji je barem desetak puta bio pred otkazom osvojio je praktički sve što se moglo osvojiti.




Rijeka je pokazala izniman potencijal, ali joj je u dva najbitnija navrata unatoč borbenim i dobrim nastupima nedostajala odlučnost i umješnost. Riječani su ponosno pali, nije im nakon svega lako.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.