Foto: Damir Krajac / CROPIX

Odluka koja bi mogla uznemiriti cijelu Hrvatsku: Modrić na prekretnici, više nema natrag

Autor: Dnevno GIŠ

Kako se čini igrački kraj za Luku Modrića sve je bliži u Real Madridu, a sve je postalo jasnije kada mu je Carlo Ancelotti ponudio da ostane u Kraljevskom klubu sljedeće sezone, ali ne kao igrač, već kao dio njegovog stožera.

Don Carlo ima očito jako visoko mišljenje o kapetanu Vatrenih, biti pomoćnik jednom od najboljih trenera u zadnjih 20-ak godina nije mala stvar, a kada trenersku karijeru započnete pod takvim mentorom u najvećem klubu na svijetu, ne može bolje.

Većina nas smrtnika vjerojatno bi objeručke prihvatila takvu ponudu, ali Luka i dalje misli kako može dati puno na terenu, unatoč tome što će ove godine ući u 40 godinu života, a koliko on znači za hrvatski nogomet ne treba niti pisati.




Teška odluka

Modrić ima aktivne ponude iz Saudijske Arabije i Amerike, gdje ga vabe velikani poput Ronalda, Beckhama, Messija, ali i Dinamo šalje signale kako bi željeli da kapetan karijeru završi u modrom dresu.

Sam Luka je po tko zna koliko puta izjavio kako bi želio igračku karijeru završiti u Realu, a kako je sada više nego sigurno da Hrvat neće dobiti produljenje igračkog ugovora, možda ga zaintrigira ovaj trenerski.




Europsko prvenstvo u nogometu, koje je na rasporedu ovo ljeto u Njemačkoj i vjerojatno uspješna sezona u Realu, možda bi mogli nagnati Modrića da objesi kopačke o klin i krene drugim nogometnim stazama.

Foto: AndyxRowlandx/Gulliver Image

Ima karizmu

Luka je dugogodišnji kapetan Hrvatske, a za kapetana se kaže kako je produljena ruka trenera na terenu, tako da i Dalić i Ancelotti imaju veliko povjerenje u njega, a samim time i Modrić ima uvid u to kako je biti trener na najvišem nivou.

Igračka i ljudska karizma kod Luke nisu nimalo upitne, za njega se može reći kako je prvi pravi hrvatski svjetski super star, a njegovo ponašanje prema navijačima i suigračima nadaleko je poznato i zbog toga je voljen skoro od svih.

Biti treniran od Mourinha, Zidanea, Ancelottija i osvojiti skoro sve moguće što se može osvojiti u nogometu Modriću daju pedigre kako bi mogao biti odličan trener, a i on je sam to pokazao na primjeru Livakovća.

Ti si golmančina

Video u kojem Luka Modrić objašnjava, tada još mlađahnom Dominiku Livakoviću kako mora zaboraviti grešku i nastaviti dalje, uz govor ‘ti si golmančina’, objavla je i UEFA, a na šrimjeru Livija se vidi kakav utjecaj Modrić ima na suigrače.

Tako da nitko ne bi trebao sumnjati kako bi Modrić zdušno prionuo trenerskom polsu, ali kada bi već morali birati, radije bi onda da se kapetan priljuči stožeru Vatrenih, nego da zanat kali u Realu pod Ancelottijem.

Do kraja sezone ostalo je manje od pola godine, u kojoj Luka Modrić može ostvariti velike stvari s Realom i hrvatskom reprezentacijom, a što god da kapetan odluči nakon toga, jedino što možemo je poželjeti mu sreću i biti zahvalni što nam je podario toliko nezaboravnih nogometnih trenutaka tijekom godina.

HNS imenovao nasljednika Jarnija, neke će iznenaditi izbor, dolazi iz Hajduka

 

Autor:Dnevno GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.