Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Petković nazvao Jarnija klaunom, sada i njega čeka drastična kazna

Autor: Dnevno GIŠ

Pravi potres u hrvatskom nogometu izazvala je izjava Roberta Jarnija, kako će na utakmici između Dinama i Real Betisa navijati za klub iz Seville, što ga je na poslijetku stajalo izborničke funkcije U17 reprezentacije.

“Pa, nego za koga ću navijati? Betis je ipak moj klub, u njemu sam proveo tri prekrasne godine, a u Dinamu nisam igrao. Ne znam tko bi mi to mogao zamjeriti. Ja sam usto i hajdukovac u srcu”, izjavio je iskreno i nepromišljeno Jarni, a prvi je reagirao kapetan Dinama Bruno Petković, koji je nakon što je čuo Robertovu izjavu rekao:

“Stvarno je to rekao? Ako je tako rekao, ako to misli, onda je klaun. Ljudi koji predstavljaju hrvatsku državu, a ne navijaju za hrvatski klub, su obični klauni. Slobodno to napišite. Čovjek koji navija protiv hrvatskog kluba u Europi, a Hrvat je, to je klaun.”

Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Kazna i za Petka

Kako je HNS promptno smijenio Jarnija s mjesta izbornika, igleda da će i Bruno Petković dobiti kaznu, jer u članku 85. Disciplinskog pravilnika stoji:

1) Igrač ili nogometni djelatnik koji vrijeđa, kleveće ili širi neistine o svom ili bilo kojem drugom klubu, o svom ili suparničkom igraču, nogometnom djelatniku bilo kojeg kluba ili članu nogometnog rukovodstva u bilo kojem tijelu, sucu ili treneru, ili se nasilno ponaša, kaznit će se:

igrač: novčanom kaznom i zabranom igranja na dvije do šest utakmica i djelatnik: novčanom kaznom i zabranom obavljanja funkcije u trajanju od dva mjeseca do godinu dana.




Hajduk se mora popraviti, ali to je teško bez Livaje, evo gdje leži tajna ovog cijelog ‘kaosa’

Ako će se HNS pridržavati vlastitog pravilnika izgleda kako će i Bruno Petković propustit neke od utakmica zbog svoje izjave o Robertu Jarniju, a hoće li tako biti saznat ćemo uskoro.




Autor:Dnevno GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.