Marko Todorov/CROPIX

Nogometna legenda priznala muljažu iz mladosti: ‘Toga me najviše sram, a puno grešaka sam napravio’

Autor: Ivor Krapac

Puno toga je prošao u velikoj golmanskoj karijeri u kojoj je igrao s Hrvatima i protiv hrvatskih igrača, a u pogledu unatrag, legendarni umirovljeni čuvar mreže Gianluigi Buffon se ovih dana dotaknuo i jednog slučaja izvan terena. Radilo se o njegovom varanju s diplomom iz srednjoškolskih dana, s priznanjem da je nije zaslužio, već je za nju platio.

“Napravio sam puno grešaka kada sam bio mlad. Ono čega se najviše sramim je kupovina srednjoškolske diplome. Nikada to ne bih više napravio, jer je to nečasno. Ne želim prečicama doći do uspjeha. Ali eto, nisam savršen i mislim da sam zato i blizak s ljudima”, rekao je Buffon, koji je kasnije postao velik na terenu.

Danas 46-godišnjak, slavni nekadašnji talijanski reprezentativac je o svojoj kupovini srednjoškolske diplome pričao dok je bio gost konferencije ‘Campioni sotto le stelle’, odnosno, ‘Prvaci pod zvijezdama’, u Bielli. Govorio je o načinu kako je išao do školskog priznanja skraćenim putem, a kasnije, tijekom karijere na terenu takvih prečica nije bilo.

Krenuo jako mlad

Na terenu, Buffon je još kao tinejdžer postao poznat na golu Parme, u kojoj je i završio karijeru, a branio je i za Juventus te za PSG. Na vratima talijanske reprezentacije imao je 176 nastupa u razdoblju od 1997. do 2018., a uspjeh koji najviše pamti bio je naslov svjetskog prvaka 2006. u Njemačkoj.

Što se klupske karijere tiče, legendarni golman pamti 26 trofeja za Parmu, Juventus i PSG, a njih 21 osvojio je u dresu torinskog kluba. U Juventusu je i bio najduže, tu je ostavio najdublji trag, prvo u razdoblju od 2001. do ’18., a zatim i od 2019. do ’21., nakon što se u redove torinskog klupskog velikana vratio iz PSG-a.




Nudili su mu milijune da odbaci Hrvatsku, na kraju su ga ‘izdali’ njegovi, a nije puno tražio

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.