Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Nema kraja drami oko Petka i Jarnija: HNS pokrenuo postupak protiv Petkovića, a stigla i prijava

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Verbalni sukob Petkovića i Jarnija glavna je tema u Hrvatskoj. Svatko ima svoje mišljenje i svatko ga javno govori. U svom tom “ludilu” pomalo je zaboravljeno da Dinamo danas igra s Real Betisom.

Jarni je do današnjeg jutra bio na funkciji izbornika u17 reprezentacije, ali je HNS danas objavio da legendarni bek reprezentacije danas smijenjen s te funkcije baš zbog izjave da će navijati za Real Betis. Više o tome pročitajte OVDJE.

Priča se na kraju pretvorila u sukob dinamovaca i hajdukovaca, a tko je u pravu kao i obično nikad nećemo saznati. Međutim, korak dalje otišao je nadzornik dalmatinskog niželigaša Mosora iz Žrnovnice Mario Lolić.

Prijava

On je iskoristio pravo koje ima kao registrirani nogometni djelatnik i prijavio napadača dinama Disciplinskoj komisiji HNS-a, a o tome je obavijestio javnost na društvenim mrežama. Riječ je o političaru, predsjedniku mjesnog odbora Žrnovnica, a u stranci je Centar splitskog gradonačelnika Ivice Puljka.

On se poziva na članak 85. Disciplinskog pravilnika koji glasi: “grač ili nogometni djelatnik koji vrijeđa, kleveće ili širi neistine o svom ili bilo kojem drugom klubu, o svom ili suparničkom igraču, nogometnom djelatniku bilo kojeg kluba ili članu nogometnog rukovodstva u bilo kojem tijelu, sucu ili treneru, ili se nasilno ponaša, kaznit će se novčanom kaznom i zabranom igranja na dvije do šest utakmica.”

Time se pohvalio na facebooku i objavio je snimak zaslona svog maila uz komentar: “Željno očekujem pravedni postupak nogometne obitelji. Toliko od mene.”




Hrvatski nogometni savez pokrenuo je disciplinski postupak protiv igrača Dinama i hrvatskog reprezentativca Brune Petkovića zbog počinjenja prekršaja iz članka 83. Disciplinskog pravilnika HNS-a, vezano uz točku V.1.6. Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika i klubova, objavljeno je na službenoj stranici HNS-a.

Postupak je pokrenut uslijed Petkovićeve izjave na konferenciji za medije GNK Dinama uoči gostovanja u Sevilli protiv Betisa, u kojoj se osvrnuo na medijski istup tadašnjeg izbornika mlade hrvatske U-17 reprezentacije, Roberta Jarnija. Sad već bivši izbornik U-17 reprezentacije Hrvatske rekao je da će navijati za Betis protiv Dinama u Konferencijskoj ligi, a Petković ga je zbog toga nazvao “klaunom”.

Hajduk se mora popraviti, ali to je teško bez Livaje, evo gdje leži tajna ovog cijelog ‘kaosa’




Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.