Foto: Vlado Kos / CROPIX

Mladi vatreni odigrali spektakularnu utakmicu, ali ponovno ostali bez pobjede

Autor: Ivan Lukač

Hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina na Cipru igra Europsko prvenstvo. U prvom kolu izabranici Marijana Budimira odigrali su 0:0 protiv Austrije, a danas su odigrali puno bolju utakmicu, ali ponovno su uzeli bod. Završilo je 2:2 protiv Danske.

U prvih pola sata Danci su briljirali, ali dvije sjajne obrane vratara Dinama Antonia Rajića spasile su Hrvatsku, a onda su mladi Vatreni ipak primili gol. U 36. minuti  Abildgaard se izbacio na lijevu nogu i lijepo od stativu pogodio za vodstvo. Rajić nije mogao ništa.

Ipak, Hrvatska se vraća šest minuta kasnije. Mladi Dinamovac Noa Mikić lijepo je probio stranu, a njegovu povratnu loptu pospremio je Čović koji nastupa za Herthu. U drugom poluvremenu nije manjkalo iznenađenja.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hrvatski nogometni savez (@hns_cff)




Svakom bod

Već u 48. Hrvatska je povela. Ovaj puta Mikić je zabio i to na fantastičan način. Dinamov bek oduzeo je loptu na centru igrališta, sjurio se sve do ruba šesnaesterca Danske, a zatim pogodio u prvi kut. Smo tri minute kasnije Rajić je paradom spriječio novi gol Danaca.

Danci su ipak zabili u 60. Rajić je zaplivao nakon kornera, Puljić nije uspio očistiti, a lopta je došla u sredinu 16 metara gdje ju je Risnaes dočekao i bez problema je ugurao u nebranjenu mrežu. Do kraja susreta Rajić je još jednom spasio Hrvatsku, a Marić promašio veliku priliku za Vatrene.




U našoj skupini još su Austrija i Wales. Hrvatsku za tri dana očekuje utakmica baš protiv Walesa, a skupinu dalje prolaze dvije najbolje ekipe. Danskoj je ovo bio četvrti bod.

Rekord koji stoji u Realovim knjigama već 64 godine može srušiti samo Luka Modrić

Autor:Ivan Lukač
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.