Foto: Vojko Basic / CROPIX

Zastrašujuće riječi za Livaju usred utakmice, mjesto je ovog puta bilo neočekivano

Autor: Ivor Krapac

Rijeka i Hajduk trenutno su na prva dva mjesta u SuperSport HNL-u, za leđima im je Dinamo, a ova napeta utrka u vrhu prvenstva ima sve jači odjek i mimo terena na kojem se bore vodeći hrvatski prvoligaši. To je došlo do izražaja u Rijeci, ali na neočekivanom mjestu, s uzvicima koji su se mogli čuti i bili su zabilježeni tijekom utakmice HMNK Rijeke i splitskog AMNK Universitasa u drugom hrvatskom klupskom rangu natjecanja u futsalu.

Igralo se proteklog vikenda u Sportskoj dvorani Mladosti u Rijeci, domaći igrači slavili su sa 7:1, a zapisnik s utakice otkriva da su se mogli čuti uzvici poput ‘umri Livaja’ i ‘gazi Tovara’, zbog čega su domaćini zaradili prijavu. Prijeti im kazna zbog navijačkog incidenta, nakon što očitovanje primi disciplinski sudac.

U zapisniku su navedeni detalji što se dogodilo i što sada slijedi za domaće Riječane, koji su na ljestvici na prvom mjestu s 11 pobjeda i dva neriješena rezultata u dosadašnjih 13 kola. Nakon utakmice protiv gostiju iz Splita, međutim, nije bila tema jedino njihovo uvjerljivo slavlje, već i stvari koje su pisale u zapisniku.

Foto: Jakov Prkic / CROPIX

Prijeteće riječi, uvrede i psovanje

“Temeljem članka 110. i članka 120. Disciplinskog pravilnika HNS-a po podnesenim disciplinskim prijavama od strane delegata utakmice unesenih u izvještaj o utakmici sukladno članku 125. Disciplinskog pravilnika HNS-a traži se pisano očitovanje o sljedećim prijavama počinjenih disciplinskih prekršaja:

“HMNK RIJEKA – razlozima propusta u organizaciji utakmice HMNK Rijeka – AMNK Universitas Split odigrane dana 17. 2. 2024. godine u Rijeci u odnosu na događaje kada je u više navrata došlo do neprimjerenog ponašanja navijača domaće momčadi u vidu uvredljivog skandiranja ‘Umri Livaja‘, ‘Gazi Tovara‘ i ‘Je** se Splite‘, kao i očitovanje o razlozima zbog kojih na utakmici nije osigurana nazočnost liječnika upisanog u COMET”, piše u zapisniku u kojem se traži odgovor domaćina.

Verbalni napadi zbivali su se mimo velikog nogometnog terena, a podsjetimo, upravo je Rijeka bila početna točka Livajinog oproštaja od hrvatske reprezentacije, s obzirom na to da se na početku priprema za završnicu europske Lige nacija lani na riječkoj Rujevici verbalno ‘zakačio’ s dijelom navijača koji su ga vrijeđali za vrijeme treninga.

Odjeci se pamte

Odjeci tog slučaja se pamte s obzirom na to da Livaja nije išao na završni turnir Lige nacija u Nizozemskoj, a kasnije je objavio i oproštaj od dresa Vatrenih prije nego se trebao priključiti reprezentaciji u nastavku kvalifikacija za Euro u Njemačkoj.

Sada se u Rijeci verbalni udar na Livaju dogodio za vrijeme tamošnje utakmice u futsalu, a što se velikog nogometa tiče, borba u kojoj sudjeluju Rijeka i Hajduk se ovog vikenda nastavlja u situaciji u kojoj vodeći Riječani imaju dva boda prednosti pred drugoplasiranim splitskim Bijelima.

Treći je Dinamo, sa šest bodova manje od Rijeke i četiri boda zaostatka za Hajdukom, uz utakmicu manje od vodećeg dvojca. U dolazećem vikendu će u fokusu biti nedjeljni derbi Dinamo – Rijeka na travnjaku Maksimira, dok će Hajduk u subotu tražiti tri boda u Varaždinu.

Trese mu se stolica, ali on se neće niti malo živcirati oko toga, danas mu je baš svejedno

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.