Foto:REUTERS/Hannah Mckay/Guliverimage

Jedna europska liga šokirala odlukom: ‘Prvoligaši su rekli da nam to ne treba’

Autor: I.L.

VAR je postao normalna stvar u nogometu, a s njim su došle i dobre, ali i loše odluke koje i dalje nisu jasne brojnim nogometnim navijačima. Da ne dođe do velikih greška VAR-a u njihovoj ligi pobrinula se Švedska.

Švedske elitne lige neće uvesti sustav video analize (VAR) nakon što su nogometni klubovi izrazili svoje protivljenje toj tehnologiji, izjavio je u petak predsjednik Švedskog nogometnog saveza (SvFF) Fredrik Reinfeldt.

Tom odlukom iznenadili su mnoge, ali sve je jasno objašnjeno. U srpnju 2023., Švedska profesionalna nogometna liga, koja predstavlja klubove u prve dvije divizije švedskog nogometa, rekla je da se većina klubova u zemlji “aktivno protivi” uvođenju VAR-a.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli SPORTbible (@sportbible)




Poštuju odluku

“Ako sam dobro prebrojao, imamo 18 elitnih klubova i dva okruga koji su rekli da ne žele uvesti VAR”, rekao je Reinfeldt, bivši premijer Švedske, za novine Aftonbladet u intervjuu objavljenom u četvrtak.

“Mi to poštujemo. Zato nismo iznijeli nikakav prijedlog o VAR-u na prethodnom sastanku Predstavničkog odbora i ne predviđam to ni u budućnosti. Zalažem se za poštivanje demokratskih pravila igre.”




O zabrani VAR-a dosta se priča u Engleskoj gdje su greške uobičajene svakoga vikenda te su česte afere nakon svega, a vidjeli smo nažalost i česte takve scene u Hrvatskoj.

Fantastična Barbara Matić u Zagrebu stigla do svog prvog europskog zlata

Autor:I.L.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.