Foto: Vojko Basic / Cropix

Dežulović iznenadio objavom o Dinamu, a onda spomenuo komunjare i četnike

Autor: Dnevno GIŠ

Hajdučki navijački puk već se više od desetljeća i pol priprema za titulu prvaka hrvatske, a ova sezona nekako miriše na titulu, jer je klub iz Splita prvi na tablici ispred Rijeke i Dinama i više ne pada u takozvanim ‘malim utakmicama’, koje donose prvenstvo.

Naravno takav rasplet stvari oduševljava navijače splitskih bilih, a jedan od njih, Boris Dežulović, je s navijačkim šalom na sajmu knjige predstavio “Bili libar 2”, koja donosi 12 novih priča o Hajduku, a o knjizi i Hajduku govorili još Ivana Perić i Aleksandar Holiga i Emir Imamović Pirke, donosi istra24.

Dežulović je knjigu predstavljao samo par sati nakon pobjede Hajduka u Puli protiv Istre pa je dugogodišnji kroničar kluba iz Splita najavio naslov, kroz objašnjenje što njemu znači Hajduk.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Hajduk je moj

“Nije sve u tituli. Hajduk je klub vazda drugih. Jer se ti navijanjem za Hajduk određuješ. Kad navijaš za Dinamo to je isti k…c  kao da navijaš za Real Madrid, a kad navijaš za Hajduk, ti se predstavljaš, to je stav. Tebi se ne mora sviđati, ali je stav. E to je Hajduk. Već 30 godina pišem o Hajduku i moja fiks ideja je da Hajduk nije samo njihov, ne odričem im pravo.

Hajduk je narodni klub, Hajduk je njihov, ali je i moj. To je javno dobro i to je naše, a onda se možemo svađati ko je ustaša, komunjara, četnik. A titula koju ćemo uzeti ove godine samo je bonus”, rekao je Dežulović pa objasnio za koje klubove navija i zašto:

“Hajduk je moj, a sam sam izabrao Željo, Velež i Liverpool. To je logičan izbor. To su na više nivoa gradski, radnički, buntovni, ako hoćeš i ljevičarski klubovi. Ja sam odrastao 70-ih kad je Liverpool, bio povijesno najjači. Bio je to i nesvjesni, ali dobar izbor. Slična povijest, ne i suvremena. To je ružan veliki prljavi lučki grad s mahnitim svitom koji navija za Liverpool koji su infišani u muziku, jako slična atmosfera Splitu, podsjetio me kakav je nekad Split bio, a kakav je Liverpool  dijelom i danas. Moj je Hajduk, a ove druge biraš, St. Pauli, Livorno, to su isto naši”, objasnio je svoj odabir Boris Dežulović.




Čudesni Hrvat probija se težim putem: S Mamićem zaratio, neki ga vide kao pravi izbor za Vatrene




 

 

Autor:Dnevno GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.