AP Photo/Hassan Ammar/Guliver Image

Stručnjaci objavili ljestvicu najboljih na svijetu: Hrgović je među njima, ali neće biti oduševljen

Autor: Ivan Lukač

Borilački svijet i dalje priča o velikoj pobjedi Usika nad Furyem čime je ujedinio sve svjetske titule i postao prvi nakon Lewisa kojem je to uspjelo prije više od 20 godina.

Kultni boksački časopis “The Ring” koji ima veliki utjecaj u svijetu boksa izbacio je ljestvicu najboljih teškaša svijeta. Očekivano na vrhu je upravo Ukrajinac Usik, a odmah do njega njegov protivnik Fury.

Nadalje, također broj dva s Furyem drži i to dosta očekivano Joshua, a onda kreću mjesta koja se baš neće svidjeti navijačima Filipa Hrgovića. Broj 3 drži Novozelanđanin Joseph Parker. Na četvrtom mjestu smjestio se Agit Kabayel.

Foto: GuliverImage/AP Photo/Francisco Seco

Čeka se odluka

Ne treba čuditi što je Nijemac tako visoko jer u zadnje vrijeme pobijedio Markhumodva i Sancheza, a prije toga postao prvak Europe pobjedom nad našim boksačem Smakićijem. Broj 5 se neće baš svidjeti Hrgoviću.

Na njemu se nalazi Zhilei Zhang, što je pomalo kontroverzno. Zhang je u posljednja četiri nastupa upisao dva poraza i dvije pobjede. Kinez je gubio od Josepha Parkera koji je ipak bolje rangiran nego Zhang. Filip Hrgović također je porazio Zhanga, ali naš najbolji boksač nalazi se na šestom mjestu.

Iza Hrgovića u poretku su se smjestili Jared Anderson, Joe Joyce, Deontay Wilder i Daniel Dubois. Bilo kako bilo pred Hrgovićem je meč karijere protiv Duboisa. Bio on pojas ili za ne Dubois je najveće ime protiv kojeg se Hrgović do sada dobio i pobjedom će napraviti itekako veću i značajniju priču oko sebe i samim time biti bliže pojasu. Što se tiče pojasa to još mora IBF potvrditi, a više o tome pročitajte OVDJE. 

Hrvatski izbornik potpuno iznenadio popisom: Velika zvijezda otpala, a uvrstio je nova imena







Autor:Ivan Lukač
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.