Foto: Guliver Image (United Archives)

Zvijezdu čarobnjačkog serijala danas je teško prepoznati: Slava mu nije lako sjela

Autor: F. P.

Tko god je 90-ih godina pratio nove filmske uratke, neizbježno je naletio na jedan specifičan serijal. Filmovi o mladom čarobnjaku Harryju Potteru postali su neosporan hit diljem svijeta, a za ovim fenomenom jednako su poludjele i starije generacije. Ovaj serijal je posebno proslavio troje glavnih glumaca, koji su danas sasvim odrasle osobe.

Jedan od njih je i britanski glumac Rupert Grint, koji je u svih osam filmova utjelovio crvenokosog Ronalda Weasleyja. Kao Harryjevog najboljeg prijatelja, javnost ga je gledala kako prolazi kroz razne nevjerojatne situacije. Rupert danas ima 35 godina, a fotografi su ga nedavno uhvatili u šetnji londonskim ulicama što možete vidjeti OVDJE.

Rupert je lijepo vrijeme iskoristio za šetnju popularnim kvartom Notting Hill. U tome mu se pridružila i dugogodišnja partnerica, također glumica Georgia Groome. Od uloge u slavnom serijalu dosta se promijenio, a danas ga se rijetko viđa bez dulje brade. Tijekom šetnje je također nosio sunčane naočale i šiltericu.

Foto: Guliver Image (AP Photo/Steve Luciano)

Uloga u Harryju Potteru za Ruperta je predstavljala ulazak u svijet glume. Samo godinu dana nakon objave prvog filma, počele su mu stizati brojne ponude sa svih strana. Prije toga je glumio većinom tek u školskim predstavama, a čini se kako je upravo njegov izgled bio ono što se tražilo za jedan od najvećih filmskih serijala.

Za ulogu u prvom filmu, ‘Harry Potter i kamen mudraca’, Rupert je dobio nagrade za najboljeg mladog glumca te godine. S obzirom da je film oborio sve rekorde gledanosti i postao pravi fenomen, tada 11-godišnji glumac zaradio je i više nego pristojnu svotu novca. Štoviše, procjenjuje se da mu je uloga Rona Weasleyja donijela 28 milijuna funti.

Dino Merlin samo jednu pjevačicu je odbio za duet: ‘Poslije ga nisam ni snimila’




No nije sve išlo sasvim glatko za ovog glumca. Nakon što je snimanje serijala o čarobnjaku završeno, Grint je doživio krizu identiteta. I sam je nekoliko puta priznao kako se toliko uživio u ulogu Rona da nije znao što bi sa sobom nakon toga. Tada je iskusio i tamniju stranu slave, prepustivši se alkoholu, zabavama i cigaretama.

Danas je život za njega znatno ljepši. Sve je krenulo 2011. godine, kada je upoznao svoju odabranicu Georgiju. Iako su već 13 godina zajedno, detalje svoje veze pažljivo skrivaju od javnosti, a rijetko ih se uopće može i vidjeti. U svibnju 2020. godine postali su roditelji svojeg prvog djeteta, djevojčice kojoj su nadjenuli neobično ime Wednesday.




Autor:F. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.