Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Pred 18 tisuća vjernika u Areni, Rafo otvorio dušu: ‘Dragi Isuse, hvala ti, hvala ti’

Autor: T.Š.

U petak je započeo duhovno-glazbeni spektakl Progledaj srcem na kojemu se, prema riječima organizatorima, već prvog dana okupilo 18 tisuća vjernika. Prije samog početka programa, u popodnevnim satima, prema nebu je puštena krunica od balona.

Tradiconalno, program je započeo duhovnim programom u 18 sati, a predvodio ga je vlč. Dražen Radigović na temu Vjera, praštanje i ozdravljenje uz glazbenu animaciju benda Božja slava, jednog od najdugovječnijih sastava duhovne glazbe. Duhovni sadržaj nastavili su p. Sebastian Šujević i Alan Hržica.

Pjesmom Blagoslov započeo je glazbeni dio manifestacije koji su predvodili brojni izvođači suvremene duhovne glazbe: Alan Hržica, Amorose, Božja slava band, fra Ivan Matić, fra Marin Karačić, Ivana i Marija Husar, Matej Galić, Rafael Dropulić Rafo, sestre Palić, Stijepo Gleđ Markos, Vanessa Mioč i Zvonimir Kalić.

“Slava Isusu”

Izvođali su bili vrlo emotivni i nisu krili svoje emocije pred tisućama vjernika. Pjevačica Marija Husar Rimac otpjevala je ‘Od svih žena’, a  nakon izvedbe dugo se grlila sa sestrom Ivanom Husar Mlinac.

“Slava Isusu”, poručila je Ivana Husar Mlinac nakon pjesme ‘Dubine‘. Osim nje, Rafael Dropulić Rafo, imao je veliku potrebu zahvaliti se na svojoj obitelji.

“Dragi Isuse, hvala ti, hvala ti na svemu što činiš za moj život. Hvala ti na svemu što čini za moju ženu i moju kćer”, emotivno se zahvalio Rafo, pobjednik showa Story SuperNova.

‘ZNAM DA OVO NE ZASLUŽUJEM’ Rafo u Lovranu svjedočio vjeru: ‘Kad sam poljubio dno, znao sam gdje ću Boga tražiti’




Dug proces traganja za Isusom

Podsjetimo, hrvatski pjevač rodom više je puta iznosio svoje svjedočanstvo vjere. “U trenutku kada sam proglašen pobjednikom nisam osjećao euforiju, već sam se u punoj svjesnosti molio Bogu: ‘Bože, smiluj mi se, znam da ovo ne zaslužujem, popravi me, učini me boljim čovjekom’ “, ispričao je ranije.

Djetinjstvo je proveo odrastajući u tradicionalnog katoličkoj obitelji. Primio je sve sakramente, a o traganju za Isusom kaže kako je to kod njega bio dug proces: “Od tada pa do dana danas Isus je moj Bog i moje je da ispunjavam njegovu volju koliko god mogu. (…) Kad sam poljubio dno, znao sam gdje ću Boga tražiti. Da nije bilo takvog odgoja, tko zna gdje bih tražio Boga.”




Otvoreno je progovorio i o krizi duhovnosti u mladenačkoj dobi. Nakon primitka sakramenta Svete potvrde više nije išao na misu. Puninu života je, kaže, pronašao u katoličkoj vjeri uz pomoć svojeg tadašnjeg cimera s kojim je ponovno otišao na misu: “U jednom trenutku samo mi je sjelo, ‘Isus – to je to!’ .”

Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.