Foto: Screenshot/Reddit

Pogledajte što je Vučić radio sa srpskom zastavom u UN-u: ‘Kakve su ovo traume iz djetinjstva’

Autor: F.F

Opća skupština Ujedinjenih naroda u četvrtak je donijela rezoluciju kojom podsjeća na genocid nad Bošnjacima u Srebrenici 1995. godine. Rezolucija poziva na poštivanje žrtava i priznavanje činjenica utvrđenih sudskim presudama, te predlaže uspostavu međunarodnog dana sjećanja na taj zločin.

Od 193 članica UN-a, 84 su glasale za ovu neobvezujuću rezoluciju, 19 je bilo protiv, dok je 68 država bilo suzdržano, većinom uz obrazloženje da nije postignut potreban konsenzus.

Među zemljama koje su glasale protiv rezolucije našla se i Srbija. Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, nakon glasanja u UN-u, ogrnuo se srpskom zastavom i objavio fotografiju na svom Instagram profilu, izazivajući dodatne kontroverze.

Kakve su ovo traume iz detinjstva?
byu/MimoviMod inserbia

‘Kakve su ovo traume iz djetinjstva?

Srpski javni servis RTS izvijestio je kako se predsjednik Opće skupštine UN-a protivio Vučićevom činu, te da je osiguranje zatražilo da ukloni zastavu. Vučić je navodno odgovorio: “Nitko na svijetu mi neće uzeti moju zastavu.”

Držao je čvrsto zastavu te ju približavao ustima kao da je ljubi, a snimka na kojoj se sve vidi završila je na srpskoj verziji Reddita. Uz video je objavljeno: “Kakve su ovo traume iz djetinjstva?”




Reakcija je bilo raznih, a jedan je korisnik Reddita objavio fotografiju srpskih predstavnika koji su bili ogrnuti srpskim zastavama te napisao: “To su ozbiljne traume”, dok se s njim složio drugi Srbin koji je samo napisao: “Blam me”.

Glasanje u Saboru, a onda pauza od dva tjedna: Moglo bi biti burno




Srbi nisu oduševljeni ponašanjem

“Glumi”, “Jedva čekam čuti kakvu umobolnost će sad izjaviti”, “kvota 3:1 da će uz ceste dramske pauze i oblizivanje onim tihim kao šapat tonom kenjati o svemu sem o problemu i onda će završiti s onim starim pouzdanim “živjela Srbija””, “Misli da će svojom demagogijom i patetikom da učini nešto. Pa nisu tu ovce poput našeg naroda koji pada na te lažne suze i lažno potresanje”, komentirali su Srbi svojeg predsjednika.

“Je l’ imaš video par trenutaka prije ovog, gdje se njih dvojica pozdravljaju? Djurić i Vučić se raduju, a ove žene iza se smeju ponosno, mislim da su oni skapirali da nije usvojena i onda je ovo trenutak kad su rekli da je usvojena i to je bio sok. Dok Djurić ne zna šta se dešava i mislim da u ovom trenutku i dalje misli da nije usvojena”, pojasnio je jedan od komentatora detalj koji se nije vidio na ovoj snimci.

Podsjetimo, Vučić je uoči glasanja optužio Njemačku da ne govori dovoljno o Holokaustu, prozvao je zbog zločina nad Srbima u dva svjetska rata i zamjerio što se u rezoluciji o Srebrenici ne govori o srpskim žrtvama.

Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.