MISTIČNO ‘VJEROVANJE’: Ruske nevolje uzrokuje gnjev princeze stare 2500 godina!

Autor: s. nujić

Stoga mumiji-princezi staroj 2 500 godina planiraju sagraditi mauzolej i pokopati je na istome mjestu na kojem su je našli.

Lokalno stanovništvo na jugozapadu Sibira vjeruje da ruske nedaće kao što su poplave i potresi uzrokuje gnjev ledene tetovirane princeze čiju su mumiju iskopali prije 21 godinu. Stoga mumiji-princezi staroj 2 500 godina planiraju sagraditi mauzolej i pokopati je na istome mjestu na kojem su je našli, prenosi Daily Mail.

Kada ju je 1993. godine istraživačica iz Novosibirska Natalia Polosmak pronašla smatralo se to najznačajnijim arheološkim otkrićem 20. stoljeća. Uz princezu, pronađena su i dva muškarca te šest osedlanih konja.

Arheolozi kažu kako je riječ o princezi budući da su je odjenuli u haljinu od kineske svile kakvu je tada nosilo samo plemstvo. Umrla je u dobi između 25 i 28 godina, a bila je visoka oko 1,60 metara, te se pretpostavlja da je umrla od raka.

Zahvaljujući niskim temperaturama, led je očuvao većinu njene kože, osim na licu i na vratu. Kožu joj ukrašavaju prekrasne tetovaže vrlo slične današnjima.

Otkriće je oduševilo znanstvene krugove, no starije lokalno stanovništvo je ogorčeno. Tvrde kako su kraj pogodile poplave i potresi kakvih nije bilo u zadnjih 50 godina, a smatraju da je uzrok narušavanje princezina mira.

Njezine ostatke izložili su u nacionalnom muzeju u gradu Gorno-Altajsku, no lokalni političari složili su se kako bi je trebalo ponovno pokopati, ali i omogućiti znanstvenicima da i dalje istražuju tijelo.




Autor:s. nujić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.