Foto: Instagram

Unuka Arsena Dedića nije izborila finale Dore, sreća nije pratila ni ET i The Splitters

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Nakon prve polufinalne večeri Dore, hrvatskog izbora za pjesmu Eurovizije, u petak je na red došla i druga polufinalna večer, a u nedjelju, 25. veljače, očekuje nas finale ovog glazbenog spektakla.

U drugoj polufinalnoj večeri za finale su se izborili Alen Đuras, Natalie Balmix, Vatra, Damir Kedžo, Lara Demarin, Baby Lasagna, Marcela i Boris Štok, dok  Lu Dedić, The Splitters i ET, nisu bili te sreće. U prvoj polufinalnoj večeri u finale su se izborili PavelVinko Ćemeraš, eugen, Mario Battifiaca Robert FerlinStefany, Saša Lozar, Let 3 Lana Mandarić.

Na ovogodišnjoj Dori natječu se sveukupno 24 pjesme, a na svakoj od polufinalnih večeri predstavlja se 12 izvođača. Osam najboljih sa svake polufinalne večeri ide u finale. U polufinalnim večerima najboljih osam odredit će glasanje gledatelja (SMS i pozivi), a u finalnoj večeri glasanje ocjenjivačkih sudova (žirija) i glasanje gledatelja (SMS i pozivi).

Martin Kostelac oduševio novom pjesmom, slovenska predstavnica zapanjila nastupom

21:56 U nedjeljno finale plasirali su se: Alen Đuras, Natalie Balmix, Vatra, Damir Kedžo, Lara Demarin, Baby Lasagna, Marcela i Boris Štok.  Lu Dedić, The Splitters i ET, nisu izborili prolazak u finale.

21:48 A osim Raiven, ovogodišnji pobjednik četvrte sezone “The Voicea” Martin Kosovec premijerno je izveo svoju pjesmu “Maštarija“, koja je napisana baš za njega. Njegova mentorica Vanna zaslužna je za tekst.

21:43 Drugu finalnu večer uveličala je predstavnica Slovenije, mezzosopranistica i pop pjevačica Sara Briški Cirman, umjetnički poznata kao Raiven. Na Dori, ali i na Eurosongu će ove godine predstaviti singl “Veronika“.

 




Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dora HRT (@dora.hrt)




Njezina pjesma inspirirana je legendom o Veroniki Desinićkoj. Autor njezine pjesme je Bojan Cvjetičanin – pjevač grupe Joker Out koja je prošle godine predstavljala Sloveniju i oduševila publiku. Za to vrijeme izvođači su uživali u green roomu.

Atmosfera u green roomu nakon nastupa

📸 Boris Ščitar / HRT

#dora #dora2024 #eurosong #eurosong2024

Objavljuje Dora HRTPetak, 23. veljače 2024.

 

21:35 Glasovanje je zatvoreno

21:20 Glasovanje je otvoreno

21:15 Posljednji izvođač druge polufinalne večeri, Marcela Oroši, koja je igrom slučaja završila kao pjevačica i to u Nizozemskoj, izvela je pjesmu “Gasoline“, na kojoj je radila s timom u Nizozemskoj.

21:11 Mlada hrvatska pjevačica Natalie Balmix karijeru je izgradila u srpskom IDJ showu izvela je pjesmu ‘Dijamanti‘ koju je napisao Darko Dimitrov, jedan od sudaca showa. ” Mnogi gledatelji zapitali su se što se dogodilo pri kraju njene pjesme. Naime, evidentno nešto nije bilo u redu s tehnikom pa je pjesma neobično prekinuta. “Kakav je to bio cut?”, “Što se to dogodilo na kraju?”, pitaju se gledatelji na HRT-ovom chatu uživo. Čitajte više.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dora HRT (@dora.hrt)

21:05 ET je izveo pjesmu “Pametnom dosta”, a nakon toga Vatra je izvela pjesmu  “Slatke suze, gorka ljubav”. “Slatke suze gorka ljubav” pjesma je s kojom se Vatra natječe na ovogodišnjoj Dori.  “Vatra ne pripada niti jednom žanru, mi smo nesvrstani, a kao takvi možemo komunicirati i spajati nespojivo. Tako smo u novoj pjesmi programing i elektroniku povezali s mandolinom koju je fantastično odsvirala Sanja Vrančić. I premda je mandolina pjesmu obojala u vedre boje, sam tekst donosi dijametralno suprotnu atmosferu, što u konačnici savršeno opisuje jednu nesavršenu vezu”,  rekao je ranije Ivan Dečak, autor glazbe i teksta pjesme “Slatke suze gorka ljubav”.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dora HRT (@dora.hrt)

21:05Voljena ženo” pjesma je kojom se Damir Kedžo bori na ovogodišnjoj Dori, nudeći publici splet snažnih emocija kroz svoj prepoznatljiv vokal i izuzetno interpretativno umijeće. Nježnu i moćnu baladu koja spaja ljubav, strast i introspekciju napisao je Ante Pecotić, a aranžmanski uobličio Saša Milošević Mare, koautor pjesme Molitva koja je 2007. pobijedila na Eurosongu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dora HRT (@dora.hrt)

20:55 Ovogodišnji favorit Dore zapalio je dvoranu svojim hitom ‘Rim Tim Tagi Dim‘. a komentari na društvenim mrežama govore dovoljno za sebe – Baby Lasagna uvjerljivo je jedan od favorita ovogodišnje Dore.

“Ajme…Ovaj čovjek je pomeo…”, I sad nek netko iz HRT- a objasni zašto je ovo bila rezerva, kakav nastup!, ” Možemo s ovim zaključiti ovogodišnju Doru… nema potrebe dalje”, “Dakle najjači, svi doma”,  “Ajmoooo pobjednik”, “Genijalac”, “Tip je top”, samo su neki od komentara. Čitajte više.

20:50 Prošlogodišnji sudionici Dore na poznatu su se pozornicu vratili pjesmom “Od kad te sanjam“.  The Splitters su izveli autorsku pjesmu nadahnutu lijepim životom, neopterećenim okolinom.

Autor, pjevač i tekstopisac Boris Štok ove se godine natječe na Dori s pjesmom “Can We Talk“. Prošle se godine na Dori natjecao s pjesmom “Grijeh”. Njegovu pop pjesmu su napisali Irci, a on je otkrio kako mu je imponiralo što su ga kontaktirali i htjeli da upravo on pjevan jihovu pjesmu ‘kao tip iz Rijeke kojem engleski nije materinji jezik’.

Alen Đuras izveo pjesmu za koju su ‘krivi’ Šveđani, osvojila ih tambura

20:40  Pjevač Alen Đuras izveo je pjesmu A Tamburitza Lullaby. Za pjesmu je odgovoran njegov suradnik i dragi prijatelj Siniša Reljić – Simba, koji surađuje sa švedskim autorsko-produkcijskim kolektivom Saunacat, koji stoje iza pjesme Tamburitza Lullaby. Naime, Šveđani su tijekom jedne od suradnji sa Simbom došli u posjet Hrvatskoj te su tijekom tog putovanja prvi put čuli i vidjeli instrument tamburu, koja ih je jako zaintrigirala pa su  odlučili da bi bilo odlično ukomponirati je u suvremenu pop pjesmu.

Na Eurosong ide s pjesmom o Veroniki Desinić, kraljici koja je živjela na Velikom Taboru

20: 37 Sudjelovanje na HRT-ovoj Dori ostvarenje je sna za 27-godišnju Puljanku Laru Demarin, koje se sjećamo iz showa The Voice. Pjesma s kojom se Lara bori za pobjedu zove se ‘Ne vjerujem ti‘, a govori o nepovjerenju kao vrlo jednostavnoj tematici i čestoj pojavi u odnosima. Autori glazbe su Lara i Luka Demarin, tekst uz Laru potpisuje Robert Domitrović, a autor aranžmana je Hrvoje Domazet.

20:33 Mlada Lu Dedić, unuka pokojnog Aresna Dedića, otvorila je drugu večer, a na scenu Dore došla je s pop singlom “Plavi leptir”. Glazbu, tekst i aranžman pjesme potpisuje Miroslav Lesić. Nakon nje talentirani Vinkovčanin James Night izveo je pjesmu “Nebo plače”, koju je napisao nakon noćnog izlaska u samo 20 minuta! Tijekom izlaska upoznao je djevojku koja se bori s vlastitim identitetom te jedino u sigurnosti noći i mraka pronalazi hrabrost da bude svoja. Na rastanku joj je na papir napisao poruku koja je postala temelj teksta pjesme. Iza produkcije stoji talentirani producent Pete Spruce, koji je također radio master te mix pjesme uz Romualda Klemma. Čitajte više.

Plakat razgolićenog Isusa razbjesnio narod: LGBT udruge zadovoljne kako izgleda

Druge polufinalne večeri fanovi prikovani uz ekrane

20:15 Počela je druga polufinalna večer hrvatskog izbora za pjesmu Eurovizije. Čitajte više.

20:00 Sve je spremno za  drugo polufinale Dora 2024. Pola sata prije samog početka glazbeno-scenske večeri, fanovi Dore jasno su dali do znanja kako s nestrpljenjem iščekuju čuti nove izvođače koji se bore za pobjedu. Na YouTube kanalu HRT-a, pola sata prije početka, više od 280 fanova čekalo je početak emitiranja. Brojka gledatelja raste iz minute u minutu, a trenutno samo na tom kanalu ima gotovo tri tisuće gledatelja.

 

Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.