Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

U HRT-ovom dokumentarcu nikad objavljen razgovor s Massimom: ‘Znao me bukvalno mučiti’

Autor: T.Š.

Dokumentarna serija “Zauvijek autor“,  Tonija Volarića, prošlog je tjedna prikovala gledatelje uz male ekrane. Naime, tada je vrata svog doma i života otvorila autorica nekih od najvećih hrvatskih hitova, Vjekoslava Huljić.

Serija prikazuje život i karijeru autora glazbe ili tekstova nekih od najpoznatijih i najslušanijih djela zabavne, klasične i suvremene glazbe u Hrvatskoj. Donosi životne priče autora popularne glazbe ali i vrijednih glazbenika koji su se proslavili u zemlji i inozemstvu drugim glazbenim izričajima ili pak pisanjem tekstova. Ovim posljednjim ispravlja se svojevrsna nepravda prema tekstopiscima koji nerijetko ostaju u sjeni skladatelja, a pogotovo izvođača, navodi HRT.

U utorak je na redu treća epizoda posvećena jednom od najuspješnijih hrvatskih skladatelja Zrinku Tutiću. “Ja sam želio postati Zrinko Tutić. To je bio moj motiv”, rekao je u serijalu, a govoreći o svom stvaralaštvu istaknuo: “Ne smije biti komplicirano, mora biti ta jedna jednostavnost”.

Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

Manje poznati detalji iz života slavnog skladatelja

Tutić u dokumentarcu otkriva nam manje poznate pojedinosti svog života i bogate karijere – od kantautorskih početaka, preko skladanja za poznate pjevače i grupe, pisanja nagrađivane filmske glazbe, pa sve do uspješnih nastupa na Natjecanju za Pjesmu Eurovizije i nastanka svojevrsne “rezervne hrvatske himne”, pjesme “Moja domovina”.

Kroz serijal se provlače i brojni sugovornici, a o Zrinku Tutiću će govoriti pokojni Massimo Savić. Naime, serijal je sniman za vrijeme kada je bio živ.

“Zrinko je mene znao bukvalno mučiti dok ne dobijem ono što bi se trebalo zvati, po njegovom,  eksplozija emocija”, govori Massimo u dokumentarcu.

Danijela Martinović priznala kakve osjećaje gaji prema Vjekoslavi Huljić: ‘To sam kasnije shvatila’




Neno Belan, Gibonni, Zrinko Tutić, Miroslav Rus, Berislav Šipuš, Mladen Tarbuk, Alka Vuica, Vjekoslava Huljić, Fran Đurović, Zlatko Tanodi i Saša Antić, autori su koje gledatelji kroz serijal imati priliku bolje upoznati.




Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.