Foto: Filip Kos/PIXSELL

‘TO JE KOKTEL SRBOFOBIJE I HOMOFOBIJE’ Menart povlači novi album Tram 11-a: ‘Žao nam je što je album uvrijedio dio publike’

Autor: Dnevno

Povratnički album kultnog rap dvojca Tram 11, snimljenom nakon pauze od čak 22 godine, povlači se iz prodaje.

Naime, još od subote na službenom web-shopu Menarta nema nedavno objavljenog albuma “Jedan na jedan” jer je diskografska kuća odlučila raskinuti suradnju sa reperima nakon mnoštva negativnih reakcija u javnosti.

Dnevno neslužbeno doznaje kako se izdavanje albuma sada prebacuje na samog Generala Woo-a i Taregeta, koji će nastaviti sa prodajom i promocijom.

“Nedavno objavljeni album ‘Jedan i jedan’, odlučili smo povući i iz fizičke prodaje te sa svih digitalnih streaming servisa. Svjesni smo i žao nam je što je objava spomenutog albuma uvrijedila dio publike. To nam nikako nije bila namjera i radimo sve kako bismo ispravili ovaj nenamjeran propust. Menart nikada nije podupirao nikakav oblik mržnje već slobodu govora i različitosti. Album “Jedan i jedan”, objavili smo prvenstveno zbog uspješne dvadesetogodišnje suradnje s Tram 11 te golemog interesa publike koji se pokazao najavom izlaska albuma”, poručuju iz Menarta.

Iako su prve reakcije na album bile mahom pozitivne, u posljednjih nekoliko dana nižu se loše recenzije zbog vrijeđanja nevladine organizacije, LGBT zajednice, ćirilice, Tita i aktualnih političara.

Jedan kritičar otišao je toliko daleko da je napisao da se radi o “koktelu homofobije i mizoginije, šovinističke jugofobije i srbofobije”.

“Pričamo o društvenim nesuglasicama, razgolićujemo političku scenu i sve njene aktere i poltrone, upozoravamo na mnoge bolesti društva i pojedinaca, razotkrivamo lažne vođe, lažne mesije i jednoumlje medijske pa i kulturne scene”, rekao je General Woo na dan izlaska albuma.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.