FOTO: RTL

Oba tima protjerana, teški kaos u RTL-ovom showu: ‘Opet je zeznuo, po tko zna koji put’

Autor: G.B.

Jutro nakon posljednjeg izazova počelo je komentiranjem, a Mauro i Lucija osamili su se u dvorištu. Mauro joj je priznao kako mu je zasmetalo što je imunitet dobio Domagoj, iako je nominirani Vehid najugroženiji i time su ga mogli spasiti. „Imao je stvarno vrhunske tanjure… Imate usta, mozak da kažete da vam to ne odgovara“, branila se Lucija, „Stojim kraj toga, dala bih imunitet onome tko je najbolji“.

„Žao mi je što sam šutio, mislim da bih sigurno drukčije reagirao i da bih joj nešto rekao“, kazao je Mauro. „To nije nekako fer… Oni su možda malo sebičniji pa se nisu vodili tom politikom. Izgleda da me nisu još uvijek primili u tim kako treba“, na istu temu svoj komentar dao je i Vehid.

Chef Gretić okupio je timove u kuhinji i iznenadio ih novim jelovnikom, potpuno drugačijim od svega ostalog: „Današnji meni je američki, trebalo bi biti prvenstveno zabavno“. Od škampa s aurora umakom, cezar salate s tunom, pizze margherite i pizze s morskim plodovima, do classic i gourmet burgera i pite s jabukom i orasima.

FOTO: RTL

‘Brine me organizacija’

„Što se tiče današnjeg menija, u našem timu nitko ne bi trebao imati većih problema“, bio je samouvjeren Vehid, no ostali su bili malo manje optimistični, pokušavajući zapamtiti omjere i recepte. „Mislim da bismo se mogli spotaknuti u tijestima“, komentirala je Lucija kušajući pizzu. Chef Gretić podijelio ih je u brigade. Kod crvenih, salate radi Viktor, pizze Milena, burgere Anel, a desert Chiara. U plavom timu, salate radi Domagoj, pizze Lucija, burgere Vehid, a Mauro je na desertima.

Priprema je krenula, a timovi su se podijelili po radnim jedinicama. „Brine me organizacija i hoćemo li sve stići… Samo da nam komunikacija bude dobra“, Chiara je komentirala, a nije bila zadovoljna svojom pozicijom na desertu. Vehid je zamjerio Luciji što se posvetila ponajviše svom jelu, dok je Viktor provjeravao svaki dio svakog jela.

Anela je brinula veličina tijesta za burger-peciva, no ostatak tima uvjeravao ga je da će sve biti u redu. Ipak, kasnije su shvatili da su vagali tijesto na pogrešnu gramažu pa je vođa Viktor sve odlučio priznati chefu dok nije kasno. „Nisu dobre, tijesto nije odradilo svoje, gumeno je“, nije bio zadovoljan Gretić pa je Anel morao ponoviti izradu tijesta i pečenje, „Zašto ste mijenjali gramažu?!“ „Zamislite kojim čudom, Anel nije ispekao peciva. Neočekivano se dogodilo“, sarkastična je bila Milena. Ni Vehidova peciva s druge strane zida nisu bila dobra, pa je i on morao ponoviti. No vremena je bilo sve manje, pa je strah od neuspjeha postao sve veći, a timovi su žurili koliko su mogli pa su bulirali tijesto i prije nego što se dignulo.

FOTO: RTL

‘Zeznuo je po tko zna koji put’

„Znamo da ne bismo smjeli, ali opet krećemo jer su krenuli crveni“, Lucija je kazala. Chefu se to nije nimalo svidjelo pa je nova porcija jezikove juhe za crvene stigla vrlo brzo. „Veliki pritisak, osjećao sam se nemoćno“, Anel je komentirao.
„Chef Gretić je ljut… Ako još nešto krene po zlu, mogli bi svi van“, Domagoj je predviđao. Vrata restorana su otvorena i prve narudžbe su počele stizati. Mauro i Chiara shvatili su da imaju premalo deserata pa su krenuli raditi nove, a ni s prvim pizzama chef nije bio zadovoljan.




Lucija je imala problem s peći te je bila uvjerena da nije ispravna, a šef sale nekoliko je tanjura nezadovoljnih gostiju vratio u kuhinju. „Davao sam sve od sebe da taj brod ne potone do kraja“, Vehid je priznao. Anel je i dalje imao problema s tijestom za peciva koje se nije dizalo pa je i dalje morao čekati kako bi ga ispekao, što je dodatno povećavalo stres.

RTL uveo novo pravilo u Večeru za pet, gledatelji zgroženi: ‘Produkcijo, žalosno i šokantno’




Kad je konačno krenuo s posluživanjem burgera, nezadovoljni gosti i njega su vratili jer je meso bilo sirovo. Nakon što je još jedna pizza vraćena, chef je bio odlučan i oba tima istjerao: „Crveni, plavi, gasi sve! Gasi!“ „Nisam mogla utjecati na dno i pečenje te pizze… A Anel je opet zeznuo danas servis, po tko zna koji put, ali evo, ima imunitet“, Milena je bila ljutita.

Vidno razočarani kandidati pokunjeno su krenuli prema sobama, a najgori dio tek je slijedio – nominacije i eliminacije.
„Ovo danas je bilo neizvedivo!“ Lucija je komentirala. „Da nemam imunitet, chef bi me sigurno potjerao sad“, uvjeren je bio Anel. Crveni nisu imali baš puno izbora, Anel je bio „spašen“, Viktor je napravio najmanje grešaka, pa su nominirane Chiara i Milena.

Kod plavaca, odabrani su Lucija i Mauro, a Vehid je već otprije nosio crnu pregaču. „Mislim da ću danas pakirati kofere i otići doma“, uvjerena je bila Lucija. Nominirani su stali pred chefa, koji je odmah poslao Maura i Chiaru na svoje mjesto.
„Danas sve što si taknuo si zeznuo, imaš sreće da imaš imunitet“, poručio je chef Anelu, koji je priznao da osjeća krivicu.
Lucija je priznala dio odgovornosti, a dio je svalila na pećnicu. Chef je nakon jezikove juhe i Vehida vratio na mjesto.
„Bilo mi je jako drago i osjećao sam se jako loše u isto vrijeme“; priznao je.

FOTO: RTL

Dvoboj protiv Gretića: ‘Scena iz horor-filma’

Milenu i Luciju čekao je dvoboj u kojem su simultano kuhale protiv chefa Gretića, a na jelovniku su bile špagete Amatriciana. „Scena iz horor-filma“, Lucija je nervozno komentirala sekunde prije dvoboja, a i Mileni nije bilo svejedno kuhati protiv njega.

Nakon napetog kuhanja, a zatim i kušanja, odluka je pala… Lucijino jelo ostalo je malo neslano, dok Milenin guanciale bio je žilav, a sos nije bio dovoljno reduciran. „Po okusu ste tu negdje… Milena, kraj puta!“ poručio je Gretić. „Definitivno sam naučila biti tolerantnija nego prije… O ljudima sam naučila – zapravo ništa novo, znala sam to i vani, zato se i družim samo s malim brojem ljudi. Naučiš uvijek kome možeš vjerovati, kako se ponašaju, o dvoličnosti, o tome da cilj ne bira sredstvo i tako dalje“, poručila je Milena za kraj.

Ostatak kandidata veselo je dočekao Luciju u kući, a posebno su bili sretni Mauro i Domagoj. A što sve čeka preostalih sedam kandidata, pokazat će nova epizoda ‘Hell’s Kitchena’ već sutra od 21.15 sati na RTL-u.

Autor:G.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.