Foto: YouTube

Preminuo još jedan srpski glazbenik: Njegov kolega dan prije pronađen mrtav u stanu

Autor: I.D.

Prema izvještajima srpskih medija, Dušan Milašinović Čarli, pjevač grupe Radost Evrope, preminuo je u 60. godini života. Bio je poznat kao vokal jedne od prvih beogradskih punk grupa. Izveo je pjesmu “Vreme je da skinem mrak” na prvom albumu Tonija Montana, iako je ovu numeru prvobitno izvodila grupa Radost Evrope.

U jednom periodu bio je roadie grupe Ekaterina Velika. Takođe, Čarli je glumio u filmovima poput “Davitelj protiv davitelja”, “Artiljero” i “Munje”. Preminuo je nakon kratke, teške bolesti. Njegov bivši kolega Toni Montano, poznati srpski rocker, umro je u 63. godini, prenose srpski mediji.

Prema portalu Depo.ba, njegova sestrična nije mogla stupiti u kontakt s njim putem telefona, niti je odgovarao na vrata. Policija, koja je stigla na lice mjesta, morala je pozvati bravara da otvori vrata stana, gdje su zatekli Montanov beživotno tijelo u fotelji.

Srpski pjevač pronađen mrtav u fotelji: Bravar morao provaliti u stan

Bili su kolege

“Upućena policijska patrola na licu mjesta zatekla je Snežanu Miljković, sestričnu preminuloga, koja je izjavila da im se nije javljao na telefon i nije otvarao vrata stana pa su morali zvati bravara da im otvori, nakon čega su u fotelji zatekli njegovo tijelo. Odmah je došla i ekipa Hitne pomoći koja je konstatirala smrt. Izvršen je očevid, a stan je zapečaćen. Tragova nasilne smrti nema”, piše portal Depo.ba.

Toni Montano rođen je u Beogradu 1962. kao Velibor Miljković Karijeru je započeo kao pjevač u punk rock bendu Radost Evrope. Bend je s radom prestao 1985. a Velibor je nakon toga gradio solo karijeru.




Momčilo Bajagić Bajaga na pragu sedamdesete o novoj ljubavi: ‘Pojavila se ni od kud’

Toni Montano, umjetničko ime izabrao je po glavnom liku iz filma ‘Lice s ožiljkom’ Tonyju Montani kojeg glumi Al Pacino. Prvi album objavio je 1986. pod nazivom Toni Montano, a posljednji “Neću da budem šljam” 2012. Sedam godina kasnije izašla je i kompilacija pod istim nazivom.




Autor:I.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.