Foto: Matea Smolčić Senčar i Iva Perinčić

Srbi bijesni zbog Severinina nastupa na Cetinju: ‘Ne prestaje peckati izjavama s pozornice’

Autor: G.B.

Severina je sinoć, kako je i bilo najavljeno, pjevala na proslavi Dana nezavisnosti Crne Gore. Hrvatska pjevačica je, tvrde srpski mediji “po običaju ‘peckala’ izjavama s bine pa je tako ovaj put na Cetinju poručila da joj je ovaj koncert poseban i da je sve organizirano sa srcem”.

“Dolazim iz Splita i gdje god dođem smatraju me svojom. Želim vam sretan Dan nezavisnosti Crne Gore. Vjerujte, ni jedan koncert nije isti, ovo je svakako poseban. Ja vas molim za jedan aplauz za organizatore, koji su ovo sa srcem radili večeras”, istakla je Severina.

Inače, centralna proslava 21. svibnja počela je koncertom Jadranke Barjaktarović, pjevačice koja je hrvatskoj javnosti poznata po izvedbi Škorine pjesme “Sude mi” na jednom od koncerata u Crnoj Gori.

@nikocmirza

❤️ #Severina#Cetinje#DanNezavisnosti

♬ original sound – Mirza

U srcu Crne Gore zapjevala ‘Sude mi’

I dok odnos Srbije i Severine ne treba previše objašnjavati, valja podsjetiti da je Jadranki Barjaktarević ulazak u Srbiju zabranjen zbog “pjevanja nacionalističkih stihova na političkom skupu u Podgorici”, kako su to prenijeli srpski mediji.




“Otpjevala je pjesmu koja je posvećena hrvatskom generalu Anti Gotovini i ostalim njihovim generalima kojima se sudilo u Hagu zbog ratnih zločina tijekom operacije ‘Oluja’ 1995.’, prenio je tada srpski Kurir koji još ističe da je to omiljena Thompsonova pjesma. Iako su novinari Kurira naglašavali da je ‘sporna’ pjesma posvećena Anti Gotovini i ostalim hrvatskim generalima kojima se sudilo u Hagu, Škoro je 2017. godine to demantirao.

Srbi bijesni na Severinu zbog izjave u Crnoj Gori: ‘E, šta smo dočekali’




“Voljeti svoje ne znači ne voljeti drugo. Znam da me bije glas nekoga tko pjeva pjesme koje pozivaju na ovo ili ono, ali ja nikada nisam iskoristio riječ Hrvatska u svojoj pjesmi, čak ni imena gradova ili ljudi. Govorim generalno o ljubavi, domovini, vjeri. Nikada nisam rekao da to mora biti katolička vjera, hrvatska domovina ili određeni narod. Svatko normalan se tu može prepoznati jer kad pjevam ‘Sude mi’ sude svima. Nisam rekao: ‘Sude Anti Gotovini’, ali ljudi to zlonamjerno iščitavaju kako im paše. Ja pjevam jer smatram da svi imaju pravo pjevati o tome, pjeva i Bruce Springsteen, pjeva i Bono Vox koji je u Sarajevu jako cijenjen”, izjavio je za Klix.ba.

Autor:G.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.