Foto: Instagram

Hrvatica i snaha Roda Stewarta ponosno pozirala s crnom beretkom: Grb privukao pažnju

Autor: T.Š.

Amerikanka dubrovačko-hercegovačkih korijena Nicole Artukovich u petak će u Dubrovniku stati pred oltar i sinu slavnog Roda Stewarta, hokejašu Liamu Stewartu, izgovoriti sudbonosno ‘da’. Zbog vjenčanja godine, kako ga opisuju Dubrovčani, ali i činjenice što par boravi u Dubrovniku, javnost se sve više počela zanimati za mladu Nicole.

Nicole ne krije ljubav prema Hrvatskoj i ponos svojim korijenima, a kroz godine je često s obitelji dolazila na odmor u rodni kraj. Tijekom jednog boravka u Zagrebu, privukla je pažnju modnom kombinacijom. Naime, Nicole je tada uz crni šal kombinirala i crnu beretku na koju je prikvačila stari hrvatski grb s prvim bijelim poljem.

Osim toga, Nicole često na svom Instagram profilu objavljuje fotografije na kojima pozira u zanimljivim komadića odjeće ili modnih dodataka, poput badića, kapa ili majica, s upečatljivim bijelo-crvenim kockicama, a na boku ispod lijeve ruke ima i tetovažu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Nicole Artukovich (@nicoleartukovich)




“Moj didi pobjegao je od komunističkog režima”

Njeni baka i djed su s juga Hrvatske pobjegli u Ameriku, otkrila je jednom Nicole na Instagramu.  “Moj didi pobjegao je od komunističkog režima 1953. na ovom brodu s babom i dvojicom najboljih prijatelja. Tražio je Talijane da brod vrate u njegovo selo, kako bi njegova obitelj mogla i dalje ribariti. Naši rođaci još ga uvijek koriste”, napisala je Nicole, čija obitelj redovito posjećuje Molunat, maleno ribarsko i turističko naselje na krajnjem jugu Dalmacije i Hrvatske, u općini Konavle, od kuda su Nicoleini baka i djed, dok su se njeni roditelji i ona rodili u Americi.

Mještanka Molunata je za Jutarnji otkrila detalje obitelji koja ovih dana privlači veliku pažnju.  “Mama joj je bila Cvjetković prije nego što se udala, a i tata je odavde podrijetlom, Artuković, čini mi se čak da su oni neki daljini rođaci onog zločinca Artukovića”, ispričala je o Nicole i potvrdila da misli na Andriju Artukovića, zloglasnog ministra unutarnjih poslova Pavelićeve NDH.

Prema obiteljskom stablu, Andrija Artuković, koji je emigrirao u SAD, bratić je pradjeda Rodove buduće snahe Nicole, piše Jutarnji. Pradjed se zvao Vido, kao i njezin stric, a obiteljska građevinska tvrtka u Kaliforniji također nosi ime Vido Artukovich & Son, osnovao ju je pradjed 1919. godine. U toj je tvrtki sve do svoje smrti radio je i Nicolein otac, Mark Nickolas Artukovich, koji je preminuo u 59. godini prošle godine.




 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Nicole Artukovich (@nicoleartukovich)

Nicole je jedno od šestero djece Marka Nickolasa Artukovicha i Tine Artukovich rođene Cvjetković, a njezini roditelji još imaju Lucy, Christinu, Anthonyja, Andreu i Amandu.

Mark i Tina Artukovich upoznali su se 1982. godine na hrvatskom pikniku, a vjenčali su se dvije godine poslije u katoličkoj crkvi svetog Antuna te se preselili na Long Beach kako bi osnovali obitelj. Nicoleini roditelji ostavili su traga u hrvatskoj zajednici u dijaspori, pomagali su, naime, u gradnji katoličke crkve sv. Antuna u Los Angelesu.

Sin Roda Stewarta i Hrvatica u Dubrovniku proslavili prvi rođendan sinčića: ‘Skoro sam se rasplakala’

“Ono što je istinski cijenio su njegova hrvatsko-hercegovačka baština i brojni posjeti Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Uspostavio je divne i cjeloživotne veze s obiteljima svojih i Tininih roditelja i u ‘staroj zemlji’”, stoji u osmrtnici Marka Nickolasa Artukovicha objavljenoj u Los Angeles Timesu.

Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.