Foto: Ivana Nobilo / CROPIX

Danijela Martinović priznala kakve osjećaje gaji prema Vjekoslavi Huljić: ‘To sam kasnije shvatila’

Autor: T.Š.

Autorica stihova brojnih domaćih hitova, Vjekoslava Huljić, u serijalu ”Zauvijek autor” u svom je domu ugostila scenarista i redatelja Tonija Volarića, gdje je govorila o svom stvaralaštvu. Osim što je govorila o samoj sebi, svom stvaralaštvu, obitelji, prijateljima i suradnicima, i drugi su otkrili neke zanimljive detalje o njoj.

Jedna od njih bila je i pjevačica Danijela Martinović, bivša pjevačica popularne grupe Magazin. “Ja Vjekoslavu poznajem od svoje 19. godine, dakle kad sam došla u Magazin. To je bio jedan vrlo, vrlo velik zalogaj nakon Ljiljane Nikolovske, koja je po mom mišljenju i dan danas jedna od najboljih pjevačica ovih prostora svih vremena”, komentirala je Martinović.

Istaknula je kako upravo prvi albuma Magazina smatra pravim počecima Vjekoslave Huljić. “Ona je otvorila velika vrata na koja je ušla i koja su vječno ostala otvorena”, rekla je pjevačica.  Potom je prikazan dio u kojemu Vjekoslava govori o tome kako je nastala pjesma “Mir, mir, mir do neba“.

“Majčinska sigurnost”

“Sjećam se kad su počele one prve barikade kod nas. Kako je Tonči bio na nekoj gaži, negdje su svirali s Magazinom i nisu mogli doći, putovali su dugo, puste su prepreke morali proći, i dok je on bio u Zagrebu jer se nije odmah mogao vratiti u Split, mi smo napravili pjesmu Mir do neba”, prisjetila se Vjekoslava Huljić.

Potom je prikazana Danijela Martinović koja je otkrila kako je u Vjekoslavi osjetila snažnu majčinsku sigurnost te joj je, bez obzira na svoje i njene godine, često znala sjesti u krilo.

“Ja kad sam započinjala, osjećala sam tu neku žensku sigurnost u njoj i znala sam često puta, pogotovo na festivalima kad bi se viđali, kad bi ona bodrila nas, sjesti joj u krilo i to je bilo zaista tako prirodno, osjetila sam neku majčinu sigurnost u njenom krilu. I to sam kasnije shvatila, to uopće nema veze s godinama, to naprosto imate u sebi i širite to iz sebe”, komentirala je pjevačica.




Vjekoslava ispričala kako je nastala kultna pjesma: ‘Zbog Olivera ima duplo veću snagu’

“Kad je došla u bend Danijela je bila jako mlada i bila je nekih osam, devet godina u bendu i kad je otišla njena se samostalna karijera ustanovila kao jedna vrlo raskošna karijera. Zapravo tih 90-ih godina, ona je bila možda najveća zvijezda zabavne glazbe i njen album je bio naprodavaniji album tih 90-ih godina s hitovima Zovem te ja i Da je slađe zaspati”, prisjetila se Vjekoslava Huljić.




Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.