Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

Severina oplela po državi: ‘Znaš li da to košta gotovo polovicu prosječne hrvatske plaće’

Autor: I.D.

Pjevačica Severina Vučković na društvenim mrežama otkrila je da se pridružila inicijativi ‘koja se zalaže da se svakoj stanovnici Europske unije osigura pravo na dostupan i siguran pobačaj’. “Jeste li među pregovaračima oko nove Vlade vidjeli i jednu jedinu ženu proteklih tjedana? Jednu? S jedne od dvije pregovaračke strane? Niste? Nisam ni ja”, započela je.

“Nezamisliva je to scena u 21. stoljeću, osim u društvima duboko zakopanim u patrijarhat. Dogovaraju li se politike bez žena, koje se tiču žena? U Hrvatskoj je i sad prekid trudnoće na papiru dopušten, a u stvarnosti se ne provodi u većini bolnica i plaća se”, poručila je Severina (52) na društvenim mrežama.

Pjevačica se, kako je objasnila na društvenim mrežama, pridružila europskoj građanskoj inicijativi My Voice My Choice ”koja se zalaže da se svakoj stanovnici Europske unije osigura pravo na dostupan i siguran pobačaj.”

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Severina (@severina)




‘Znaš li da pobačaj košta gotovo polovicu prosječne hrvatske plaće?’

“Znaš li da se u Hrvatskoj svaki drugi ginekolog poziva na priziv savjesti, da u 5 od 6 slavonskih bolnica nije moguć prekid trudnoće, premda država zakonom jamči to pravo? Znaš li da pobačaj košta gotovo polovicu prosječne hrvatske plaće, a na primjer u Sloveniji je besplatan?”, rekla je.

“Baš zbog toga, a vodeći računa kakav svijet ostavljamo djevojčicama, stavila sam svoj potpis na europsku građansku inicijativu, koja se zalaže da se svakoj stanovnici Europske unije osigura pravo na dostupan i siguran pobačaj”, dodaje. Severina objašnjava da je potrebno milijun potpisa da bi tijela Europske unije odlučivala o inicijativi.

Hrvatska ekonomistica zna kako je Švicarska dobila silne bodove od žirija: ‘Jednostavno’




“Inicijativu su pokrenule žene iz Slovenije, hvala im na tome. Evo srce za njih i za žene iz EU, njih oko 20 milijuna, kojima trenutačno nije dostupan siguran pobačaj”, zaključila je. Podsjetimo, splitska pjevačica je putem Instagrama objavila snimku s koncerta na kojoj se može vidjeti kako je dio nastupa posvetila i Baby Lasagni i njegovoj ‘Rim Tim Tagi Dim’. “Jedno veliko ‘poludi’ za Baby Lasagnu”, poručila je pjevačica okupljenima na koncertu, a zatim je na pozornici zaplesala dobro poznate plesne pokrete.

Autor:I.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.