FOTO: Jurica Cvitanić/Extra FM

Prijovićka je na turnejama zgrnula milijune, a fina lova pjevačici kapa čak i dok spava

Autor: B.G.

Aleksandra Prijović trenutno slovi za jednu od najuspješnijih regionalnih pjevačica. Njena turneja “Od istoka do zapada” traje već nekoliko mjeseci, a od koncerata je zaradila preko 10 milijuna eura, prema pisanju medija. No, to nije jedini izvor Aleksandrinih prihoda.

Naime, novac joj curi i s glazbenih streaming servisa. Njene pjesme “Dam dam dam”, “Placebo” i “Psiho” s navedenog albuma na YouTubeu imaju više od 252 milijuna pregleda, dok su na Spotifyju do sada preslušane više od 30 milijuna puta.

“Prija toliko zarađuje od YouTubea i Spotifyja da uopće ne mora održavati koncerte! Osim brojnih arena koje je od rujna napunila širom regije, njen vrtoglavi uspjeh ogleda se i na mnogim digitalnim platformama. Samo pjesma ‘Dam, dam, dam’ do sada ima više od 67 milijuna pregleda na YouTube, za njom slijedi “Psiho” s 43.605.919 pregleda, dok sve ostale pjesme imaju po devet milijuna. Svih devet pjesama do sada je sakupilo 252.078.683 pregleda! Jedan pregled na YouTubeu se u prosjeku naplaćuje 0,002 eura, to znači da je Prijović do sada samo od YouTubea zaradila 504.157 eura”, rekao je izvor za srpske medije.

FOTO: Jurica Cvitanić/Extra FM

Zarađuje čak i dok spava

Kako je izvor objasnio, Prijovićka zarađuje i od jedne od najpopularnijih platformi na svijetu – Spotifyja, a sudeći prema trenutnim rezultatima, nitko joj nije ravan.

Otkako je lansiran 2008. godine, Spotify je postao sinonim za pristupanje milijunima pjesama, albuma i podcasta na zahtjev. Jedna od ključnih značajki koja je Spotify učinila tako popularnim je njegova ogromna biblioteka glazbe koja korisnicima omogućuje pristupanje gotovo bilo kojem glazbenom žanru ili umjetniku iz cijelog svijeta, a samim time i iz Srbije.

Pjevačko umijeće Enisa Bešlagića: S Halidom razvalio ‘Iznad Tešnja’, a sjećate li se imitacija s Eurosonga?




Čak devet Aleksandrinih pjesama s posljednjeg albuma do sada imaju 31.190.000 streamova. Samo jedan stream vrijedi 0,003 eura, što znači da je od tih pregleda do sada Prijović zaradila 85.858 eura. Najslušanija pjesma na toj platformi je, kao i na YouTubeu, “Dam, dam, dam”, koja do sada broji 8.748.000 slušanja, a slijede “Psiho” s 5.493.000 i “Placebo” s 3.877.000 pregleda.

“To su sjajni rezultati i po broju slušanja jednog albuma nema joj ravne u regiji”, rekao je dobro informirani izvor za srpske medije.




Autor:B.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.