FOTO: HRT

Mnogi i danas pamte Branimira iz Potjere: ‘Kakva je on legenda, dajte mu emisiju’

Autor: B.G.

Branimir Toth ime je dobro poznato kvizaškoj sceni. Mnogi pamte njegov legendarni nastup na “Potjeri” koji danas slovi kao najsmješnija epizoda u povijesti emitiranja kviza.

Ipak, brojni su zaboravili da se Toth 2020. godine pojavio i u jednoj epizodi kviza “Tko želi biti milijunaš?”. Diplomirani politolog rodom iz Karlovca do prvih je 1000 kuna došao bez problema, a pomoć publike potražio je na pitanju o antičkim imenima gradova.

“Ako u antičkom nazivu Ljubljane slovo M zamijenimo slovom N, dobit ćemo antički naziv…”, glasilo je pitanje, a ponuđeni odgovori bili su Našice, Novska, Nin i Novalja. Branimir je od znalca iz publike dobio potvrdu da je njegova sumnja o odgovoru Nin točna te osvojio 8000 kuna.

‘Kakva je on legenda, dajte mu emisiju’

Branimir je joker pola-pola iskoristio je na pitanju za 64.000 kuna. “Čija je slika Čamac čak 47 dana bila naopako obješena u njujorškom muzeju?”, glasilo je pitanje. Ponuđeni odgovori bili su Matisseova, Gauguinova, Van Goghova i Manetova. Nakon jokera ostali su ponuđeni odgovori Matisseova i Manetova, a Branimir je odabrao Matissea i osvojio 64.000 kuna.

“Ljudi zapravo vole njegov slobodan nastup i autentičnost. On je točno ono što on je, a svi ostali su glumci”, “Kaže trema, a opušteniji ne može bit”, “Hahaha, legenda”, “Nema šta! Ljudina je! Kralj za sva vremena”, “Jedini lik koji je iskrenim gestom nastupio na TV emisiji”, “Kakva je on legenda, dajte mu emisiju”, samo su neki od brojnih pozitivnih komentara na Branimirov nastup.

HOĆE LI I HRVATSKA PŠENICA ZAVRŠITI U MORU? ‘I nama je bilo tako za vrijeme Domovinskog rata, ali zbog Ukrajine smo izgubili naše najveće tržište’




Inače, brojni su primijetili da je Branimir u “Potjeri” i “Milijunašu” pozdravio dvije različite djevojke: “Nekad Dunja, danas Martina”.




Autor:B.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.