Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Majka Ivice i Janice Kostelić prebrodila je niz teških situacija: Dobro je čuvala svoju tajnu

Autor: I.D.

Hrvatska se može pohvaliti brojnim sportskim velikanima, a među najistaknutijim obiteljima je obitelj Kostelić. Ivica, Janica i Ante Kostelić osvojili su brojne medalje u skijanju, a najveća podrška im je bila njihova majka i supruga, Marica Kostelić.

Mnogi ne znaju da je Marica također bila sportašica, što ju je i povezalo sa suprugom Antom. Ante Kostelić, poznat i pod nadimkom Gips, u mladosti je trenirao razne sportove poput rukometa, plivanja, skijanja te se bavio automobilskim utrkama.

Kasnije je postao rukometni trener, a upravo u tom periodu upoznao je Maricu. Njihova veza započela je krajem šezdesetih godina prošlog stoljeća dok je Ante trenirao rukometni tim u kojem je Marica igrala u Ivanić Gradu.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

‘Mislim da dijete svakoga malo premodelira’

Iako je Ante tada bio u braku, nakon što su se on i Marica zbližili, razveo se od svoje prve supruge i oženio Maricu. Bračni par dovio je 1979. godine sina Ivicu, a tri godine nakon stigla je i kći Janica.

Mica, kako je od milja zovu, svoju djecu je pratila na gotovo svim natjecanjima, a bila je i svojevrsni ekonom cijele obitelji. “Jučer sam oprala osam perilica rublja, a sada moram ići peglati i spremati torbe” kazala je svojevremeno za Večernji list.

“Ja kao majka želim biti baka i očekujem da će Janica biti jako nježna majka. Iako ona izgleda odrješito, mislim da dijete svakoga malo premodelira”, ispričala je. Slavna skijašica Janica jednom je prilikom otkrila da joj je majka Marica najvažnija osoba u životu.

Isplivala privatna prepiska Lane Klingor, ali ne s mužem: ‘Kaj kuhaš ljubavi’




“Mislim da je mama najvažnija osoba u životu. Moja majka Marica je gotovo uvijek bila u pravu. Ni vile, ni jahte, ni uspjesi ne mogu se mjeriti s činjenicom da imate zdravo, pametno i dobro odgojeno dijete. Nadam se da ću i ja jednog dana biti dobra mama”, kazala je iskreno umirovljena sportašica nekoliko godina prije rođenja sina Oskara.




Autor:I.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.