Flickr

Jednim potezom riješite se ogrebotina na naočalama: Isprobajte genijalan trik

Autor: dnevno.hr

Naočale isperite mlakom vodom kako biste odstranili s njih prašinu i ostale čestice, koje mogu ogrebati vaše naočale prilikom čišćenje

Prljava stakla smetaju svima koji nose naočale. No, na vašu sreću znamo kako ih jednostavnim načinom očistiti.

Sve što vam treba je soda bikarbona i malo vode. Na staklo smjesu nanesite kružnim pokretima. Obrišite vlažnom pamučnom krpom, pa zatim suhom.

Opcija 2

Pastu za zube možete koristiti na isti način. Malo nanesete na naočale i prebrišete. Možete ju koristiti i za prekrivanje ogrebotina na naočalama.

Dodatni savjeti

Naočale isperite mlakom vodom kako biste s njih odstranili prašinu i ostale čestice koje mogu ogrebati vaše naočale prilikom čišćenje. Stavite kap sredstva za pranje posuđa sebi na prst. Koristite sredstva koje ne sadrže losione za ruke.

Svaku stranu leće nježno trljajte. Nemojte zaboraviti na sve dijelove okvira, uključujući i dio za nos i krajeve koji dolaze iza ušiju. Operite i dio na kojem se kraj leće spaja s okvirom, gdje se skupljaju prašina, čestice i ulje s kože.




Obje strane leća i okvir dobro isperite. Pripazite da kada koristite tkaninu za brisanje naočala da je čista.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.