Foto: YouTube

Djevojka iz Mokrica bila je vampirova nevjesta: ‘Bila sam jako nesretna’

Autor: T.Š.

Prije 36 godina na MTV-u se pojavio spot pjesme “Heart” grupe Pet Shop Boys. Malo tko zna da su svjetski poznati Pet Shop Boysi za glavnu ulogu u videospotu odabrali našu Danielu Čolić Prižmić. Spot se snimao u Mokricama, a redatelj spota ju je bez puno razmišljanja odabrao za ulogu vampirove nevjeste. Daniela je time postala prva hrvatska glumica koja se pojavila na svjetski poznatoj glazbenoj televiziji MTV, a poslije je snimila niz uspješnih filmova i televizijskih serija.

Daniela Čolić Prižmić je danas glumica u ZKL-u, prije dvije godine se u TOPCAST-u prisjetila tog nezaboravnog životnog iskustva.  Sve se odigralo 1987. godine kada je Jadran film raspisao audiciju za glumicu MTV videospota. Daniela se prijavila na audiciju te su je nedugo nakon toga nazvali.

“Pozvali su moj broj. Ušla sam i tamo je stajao redatelj Jack Bond. Rekao mi je: “Daniela, kao što vidim, ti si glumica i balerina. Evo ti ovaj haljetak, odi u kupaonicu i presvuci se.” Pustili su soundtrack, Bond je sa mnom malo zaplesao, okrenuo me oko svoje ruke, izašao van i rekao: “Dragi svi, ja sam pronašao što sam tražio. Hvala vam na dolasku.”

“Režiser je inzistirao na tome da me jako ugrize”

Izjavila je tada kako je cijela produkcija bila temeljita i dobro pripremljena. Na izradi vampirskih zuba radilo se dva mjeseca, a u pripremi uloge pomogao joj je pjesnik A.B. Šimić i njegova pjesma “Vampir”, kojom je britanski glumac Ian McKellen bio oduševljen.

U spotu McKellen glumi vampira, a zanimljivo je kako su upravo scenu vampirskog ugriza Daniela i on morali snimati nekoliko puta. “Režiser je inzistirao na tome da me jako ugrize. Rekla sam mu: “Slobodno ugrizite jako, što će se dogoditi? Stavit ću puder.” Sljedeće me jutro ispred vrata dočekao najveći buket – raskošan, britanski. Usto sam dobila i malu ceduljicu u kojoj je pisalo: “Draga Daniela, oprosti što sam te morao prejako ugristi”.

Jedna od najljepših Hrvatica glumila djevojku slavnom glumcu: Prošle su čak 22 godine




Daniela je tada priznala da deset godina nije htjela pogledati spot . “Bila sam jako nesretna. Zašto? Nemam pojma. Tek kada sam rodila četvero djece, rekla sam “ajmo pogledati spot”. Baš je bilo lijepo vrijeme kada smo bili mladi”, otkrila je tada.




Te godine kada je sniman spot Daniela Čolić Prižmić je napunila 21. godinu, a danas ima 57. Udana je za Igora Prižmića s kojim ima četvero djece, Frana Juraja, Mariu Nusu, Zitu Marulu i Filipa.

Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.