Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Bivši nogometaš napustio Egipat i došao živjeti u Hrvatsku: ‘Evo zašto sam se doselio’

Autor: Z.S.

Filipinka i Nigerijac, Arcely Sescon i Carlos Opara, zbog svojih su životnih situacija emigrirali iz svojih matičnih zemalja i otišli živjeti i raditi u Egipat gdje su se i poznali2888. godine. Ona je bila njegovateljica, a on profesionalni nogometaš. “Prvo smo se sprijateljili. Postali cura i dečko tek 2010. godine, a vjenčali smo se 2012. godine”, rekla je Arcely za HRT.

“U Egipat sam se preselio zbog nogometne karijere i za mene je to bio najbolji izbor u tom trenutku. Mi smo tada živjeli u istoj ulici i isprva smo se poznavali samo iz viđenja. Jednog dana sam je pitao kako je, započeo razgovor i tu se počelo razvijati naše prijateljstvo koje je kasnije preraslo u ljubav i brak”, izjavio je Carlos, koji je nakon deset godina u Egiptu dobio priliku da dođu u Bosnu i Hercegovinu.

“Arcley je zapravo malo duže živjela u Egiptu. Ja sam tamo proveo oko osam godina. Htio sam napustiti Egipat, počeo sam razmišljati o tomu jer život ondje više nije bio tako siguran za kršćane. To je za mene bio znak da je vrijeme da se odselimo. U Bosni i Hercegovini sam već gostovao i za mene je ta zemlja bila sigurnije mjesto. Život u Europi sam smatrao najsigurnijim”, pojasnio je Carlos, koji u to vrijeme nije znao puno toga o Hrvatskoj.

Nema opasnosti

“Ali kad sam se preselio u BiH, čuo sam da ni tamo nije toliko stabilno. Ima puno političkih previranja. Direktor mog kluba mi je predložio da se preselimo u Hrvatsku. Kad mi je on to prvi put rekao, počeo sam čitati o Hrvatskoj i zaključio sam da bi Hrvatska bila idealno mjesto za nas. Ovamo smo se doselili 2017. godine i odlučili da ćemo ostati zauvijek”, ispričao je Carlos i nastavio.

Hrvati su jako gostoljubivi, prijateljski nastrojeni i ovdje osjećam mir, osjećam se sigurno. Kad izlazimo noću, nema nikakve opasnosti. To me oduševljava. To je posve drugačije iskustvo nego u nekim drugim zemljama u kojima sam prije živio. Hrvatska je zato idealno mjesto”, rekao je Carlos.

“Obožavam Hrvatsku čitavim srcem. Zahvalna sam bogu što nas je ovamo doveo. Mislim da je Hrvatska idealno mjesto za obiteljski život. Tu je prekrasno odgajati djecu. Vrlo smo aktivni u crkvi. Otkad smo se doselili ovamo, tražili smo crkvu. Danas pjevam u zboru tijekom misa koje se izvode na engleskom jeziku – na Jordanovcu i crkvi sv. Blaža”, rekla je Arcley.




Obišli cijeli svijet, a onda stigli u Hrvatsku i uočili zanimljiv detalj: ‘Iznenađeni smo’

Navijat će za Vatrene

“Carlos je i ministrant tako da i on sudjeluje u crkvenom, a i naš sin Carl Lewis također. Cijela obitelj je uključena u crkveni život i vjerski život, a tako je bilo i prije u Egiptu”, ističe Arcley, koja je sretna o polsom.




“Tvrtka je dobra, plaća bi mogla biti i bolja, ali sve je u redu. Imamo prijatelje, na sigurnom smo i možemo uživati u životu. Ne moramo se brinuti oko sigurnosti, imamo i društveni život, učimo hrvatski jezik”, poručila je Arcley.

“Namjeravamo li ostati zauvijek živjeti u Hrvatskoj? Milijun posto sam siguran da želim ostati u Hrvatskoj do kraja života zajedno sa svojom obitelji. U Hrvatskoj je miran život i mi se ovdje snalazimo i time smo zadovoljni. Ta sigurnost mi je najvažnija. Moji prijatelji žive diljem svijeta, i kao profesionalni nogometaš sam živio diljem svijeta, i mogu vam reći da je za mene Hrvatska vrh”, rekao je Carlos i za kraj dodao kako če na Euru navijati za Hrvatsku.

 

 

 

 

 

Autor:Z.S.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.