Foto: Pixabay/Ilustracija

Britanci opet hvale hrvatske ljepote: Jedan grad našao se na vrhu popisa

Autor: I.G.

Hrvatska je inače poznata po svojim slikovitim obalama i otocima, a sada se ponovno našla u fokusu britanskih putopisaca. The Telegraph, jedan od vodećih britanskih medija, nedavno je objavio članak istražujući pet manje poznatih, ali iznimno vrijednih mjesta za posjetiti u Hrvatskoj ove godine.

Na vrhu liste nalazi se Osijek, koji je opisan kao “veličanstvena prijestolnica Slavonije”. Posebno ističu planiranu šetnicu na rijeci Dravi, koja će biti najduža u Europi s impresivnih 12 kilometara. Također, spominju Kopački rit kao obližnju prirodnu atrakciju.

“Osijek je grad koji je pun života tijekom cijele godine. Svakog mjeseca se nešto događa i organizira – uključujući sajmove, sportska natjecanja, festivale… U srpnju i kolovozu možete uživati u glazbi uživo, kazalištu i filmskim projekcijama na otvorenom”, dodaju.

Foto: Pixabay/Ilustracija

Na popisu i Park Prirode Žumberak

Osim Osijeka, Britanci su nahvalili i Konavle koje su opisali kao “protuotrov za užurbane dubrovačke ulice”. Spomenuli su i Cavtat koji im je, pišu, neizmjerno lijep i sve popularniji.

Na popis su dodali i Park Prirode Žumberak – Samoborsko Gorje. “Zagrepčani redovito tamo odlaze na izlet. Planinare, voze bicikl ili jednostavno uživaju u čistom zraku. Usput možete svratiti u bajkoviti Samobor i prošetati baroknim ulicama”, piše The Telegraph.

Na popisu su se našle i dolina Gacke, koju se u članku opisuje kao “savršena destinacija za mir i bijeg od gužve.” Za kraj, dodali su Opatijsku rivijeru. “Gradovi poput Opatije su uvijek privlačni. Jedna od glavnih atrakcija je šetnica Lungomare”, piše u članku. Dodaju kako Britanci jako često posjećuju Hrvatsku i navode “da se ljudi očito ne mogu zasititi hrvatske obale i povijesnih gradova”.

GOTOVO JE! Ledo više nije hrvatski! Pogledajte koje su tvrtke iduće na ‘bubnju’: Radnici u agoniji







Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.