Karamatić: ‘U Sarajevu se misa za Bleiburg održavala i ’95., ali im nije smetala jer ih je HVO branio. To je samo dnevna doza bošnjačke politike’

Autor: Dnevno

Na pobunu bošnjačkog političkog vrha oko održavanja misa zadušnica za žrtve Bleiburga u Sarajevu, za naš portal reagirao je predsjednik Hrvatske seljačke stranke Bosne i Hercegovine Mario Karamatić.

Karamatić smatra da je to samo nastavak jedne politike koja se provodi na dnevnoj bazi, a dolazi iz Sarajeva i ima velikobošnjački predznak. “U Sarajevu se obilježavala misa za stradale žrtve Bleiburga i 1995. godine. Tada im to nije smetalo jer ih je HVO branio od srpske agresije. To je nastavak jedne konstante politike provođenja velikobošnjačke unitarističke ideologije”, rekao je Karamatić.

Prema Karamatiću, Sarajevo danas nije multietnički grad te su druga dva konstitutivna narod potlačena i minorizirana. “Danas u Sarajevu nije drugačije nego u Idlibu, Teheranu, i sličnim sredinama. Mislim da imate više prekrivenih žena u gradu nego u nekim islamističkim državama.

Mi Hrvati smo preživjeli stoljeća turske vlasti pa ćemo i ovu. No, ovo ima određen rok trajanja, rekao je Mario Karamatić i dodao da će BiH postojati dok međunarodna zajednica ne digne ruke od nje.

“Jednom dok međunarodna zajednica odustane od ove nefunkcionalne države, ona će prestati postojati. I tada će se BiH ili potpuno raspasti, ili rascjepkati na tri različite male države”, smatra Karamatić.

Predsjednik HSS-a BiH smatra da Hrvati u BiH nemaju nikakvu konkretnu podršku iz Zagreba, već je ona deklarativna i beskorisna.

“Bilo koja Vlada dosad, HDZ-a ili SDP-a, slala je deklarativnu podršku Hrvatima u BiH. Kad bi zagustilo, onda bi poslali nekakvu prosvjednu notu i to je to. Iako, dok je premijer bio Zoran Milanović, osjetio sam da nas podržava koliko je mogao”, zaključio je Karamatić.

Rojs: ‘U Sarajevu su se na noge digli ostaci jugokomunista, a ja bih prekopao svaki centimetar Bleiburga’

 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.